Йорданка Фандъкова се срещна с възрастни хора в ''Горна баня'' и ''Суходол''

  • 30 септември 2019 17:45

  • 452
  • 1
Йорданка Фандъкова се срещна с възрастни хора в ''Горна баня'' и ''Суходол''
©

В навечерието на Деня на възрастните хора – 1 октомври, ви поздравявам с празника и ви желая здраве и благоденствие. Това каза кандидатът за кмет на София Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска на среща с възрастни хора в кв. „Горна баня“ и кв. „Суходол“.

Фандъкова посети дома за възрастни хора в кв. „Горна баня“, където живеят 180 души. През последните години беше ремонтирано едното крило на дома и е монтиран асансьор, който улеснява достъпа на трудно подвижни хора.

„Планираме да ремонтираме и второто крило и сме готови с идеен проект за газифициране на сградата. Това е важно, за да осигури по-екологично отопление, а спестените средства да останат за дома“, каза още кандидатът за кмет.
 
Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска се срещна и с възрастни хора в новооткрития клуб на пенсионера в кв. „Суходол“. Той е първият в квартала, разкрит след ремонт на помещение в кметството. Хората споделиха, че с нетърпение очакват да
се възстанови читалището „Просвета“, което вече се ремонтира. Извършва се цялостно конструктивно укрепване, ремонт на покрива, саниране и смяна на дограмата на сградата на читалището.
 
За 10 години Столичната община създаде и поддържа близо 30 социални услуги за пълнолетни и възрастни хора. Това са - 8 Домове за възрастни хора, Центрове за временно настаняване, Дневни центрове и др. Разкрити са домове, които са профилирани за лица с различен вид увреждания, защитени и преходни жилища.

„Тази година защитихме европейски проект по програмата „Региони в растеж“, с който да разкрием нови 9 социални услуги за възрастни хора, както и за пълнолетни лица с увреждания. Важно е, че за 10 години удвоихме броя на социални услуги, които предоставя Столична община“, каза Фандъкова. Предвижда се да бъдат построени още Дневен център за подкрепа и 8 сгради за създаване на социални услуги за възрастни хора с различни увреждания.

„За мен лично е важно, че развихме дейностите, които извършва общинското предприятие „Социален патронаж“. Като предлагам да разширим услугите, които да предлагаме на самотните възрастни хора в домовете им“, допълни Фандъкова.

На срещите присъства и кандидатът за кмет на район „Овча купел“ от коалиция ГЕРБ – СДС Христина Семерджиева.

Последвайте канала на

Novini.bg
452 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Петъо

2019.09.30 | 18:37

1

Много силно начало на камбанията на ГЕРБ за местните избори, почти всички телевизии, радиа, интернет медии и т.н. дават и ракламират напрекъснато кандидатите на ГЕРБ, което доказва тезата който е по богат плаща и печели!

Добави коментар

Водещи новини