БФС удостои с почетен плакет кандидата за кмет на Горна Оряховица инж. Добромир Добрев за приноса му в развитието на футбола

  • 29 септември 2019 15:03

  • 371
  • 0
БФС удостои с почетен плакет кандидата за кмет на Горна Оряховица инж. Добромир Добрев за приноса му в развитието на футбола
© Пресцентър ГЕРБ

Кандидатът за кмет на Община Горна Оряховица инж. Добромир Добрев бе удостоен с почетен плакет от БФС. Отличието му бе връчено от изпълнителния директор на БФС Борислав Попов по време на честването на 100 години организиран футбол в Горна Оряховица, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ.

Инж. Добрев бе удостоен с плакета за подкрепата му към футбола и през двата мандата на неговото управление. На официалната церемония на стадион „Локомотив“, кандидатът за трети кметски мандат съобщи и добрата новина, че големият жест на Федерацията към горнооряховския футбол е осигуряването на финансиране за нов тренировъчен терен. Одобрени са 335 000 лева за ново игрище в Горна Оряховица, започва проектиране и догодина футболният клуб ще разполага с ново място за трениране, обяви инж. Добромир Добрев.

На церемонията по повод 100-годишнината присъстваха още членът на Изпълнителния комитет и президент на Аматьорската лига Румен Вълков, председателят на Зоналния съвет на БФС Бончо Генчев и секретарят на ЗС Игор Бакьов. Специален гост на честванията беше легендарният треньор на „Локомотив“ Добромир Жечев. На тържеството бяха връчени 33 награди и 9 почетни плакета на хора с принос към футбола в Горна Оряховица.

Преди официалната церемония в Спортна зала бе открита ретроспективна изложба, показваща първите футболни отбори, първите игрища, новият стадион и обновяването му, което стана по време на втория кметски мандат на инж. Добромир Добрев. Особен акцент е поставен на най-успешните години на „Локомотив”, който на три пъти в историята си влиза в „А” група и прекарва общо десет години сред майсторите.

По-късно бе представена и книгата „Ретро Локо”, която е дългогодишен труд на Тодор Стойчев, Филип Бакьов и Михаил Михайлов. Стогодишната история е събрана на 800 страници. Книгата има три части. Първата стъпва върху книгите и справочниците на Мишо Михайлов. Втората съдържа галерия с над 400 снимки. В третата част има богата статистика от 1932 до сезон 2017/2018. Особено за десетте сезона в „А” група информацията е максимално изчерпателна.

„Дължим много благодарности на клуба, Общината, Зоналния съвет, на журналисти, бивши играчи и семействата им. Книгата има и свои каузи. Ще поставим на стадиона паметна плоча с имената на починалите легенди, вероятно още следващия месец. Другата ни голяма идея е да помогнем на децата, занимаващи се с футбол в Горна Оряховица. Затова средствата от продажбата й ще бъдат за Детско-юношеската школа, казаха авторите на книгата. Това е Библия за клуба, каквато малко отбори имат. Обществеността в Горна Оряховица живее с футбола и той трябва да се развива. „Локомотив” е бил силен тогава, когато е имал силна школа. Затова искаме да изградим добра школа и сега и нашите момчета да израснат до професионалния футбол. Ще подкрепяме ДЮШ и ще развием идеята на авторите на книгата да помагаме на социално слаби деца, които искат да тренират, но нямат финансови възможности“, каза инж. Добромир Добрев, под чийто патронаж се организира честването на 100 години футбол в Горна Оряховица. Той обяви, че Общината е закупила по екземпляр от книгата за всички библиотеки в общината.

Последвайте канала на

Novini.bg
371 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини