Кандидатът на ГЕРБ за кмет на Русе Диана Иванова: Ще насърчим спорта за всички възрасти

  • 28 септември 2019 15:45

  • 695
  • 0
Кандидатът на ГЕРБ за кмет на Русе Диана Иванова: Ще насърчим спорта за всички възрасти
© Пресцентър ГЕРБ

Кандидатът за кмет на Община Русе, издигнат от ПП ГЕРБ, инж. Диана Иванова присъства на откриването на четвъртото издание на международното състезание „Пробег на свободния дух Русе – Гюргево“. Тя беше придружена от областния координатор на ПП ГЕРБ-Русе и народен представител Пламен Нунев, както и от общинския ръководител Росен Даскалов, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ.

Регистрираните участници са 200, като има представители от България, Румъния и още осем страни, сред които и Кения. Състезанието с маршрут 15 км. стартира днес от площад „Свобода“, пресича река Дунав през Дунав мост, след което финишира пред часовникова кула в Гюргево.

„Пробег на свободния дух Русе – Гюргево“ се организира от СЛАК „Дунав“ Русе в лицето на шампионите Евгени Игнатов и Анелия Нунева, както и СК „Гюргево“ с партньорството на Община Русе и община Гюргево, с подкрепата на Фондация „Русе – град на свободния дух“, Министерство на младeжта и спорта и др.

В програмата на Диана Иванова за управление на Община Русе е заложен спортът за всички възрасти. Приоритетите предвиждат турнири по квартали за непрофесионални спортисти, както и подкрепа за елитните спортове.

Цялостна програма е разработена за масов детски и юношески спорт срещу затвореното детство пред компютъра. Проектиране и изграждане на скейт-парк, изграждане на нови спортни съоръжения, реконструиране и модернизиране на съществуващите спортни бази и развитие на спортен туризъм, са само част от акцентите в програмата на Диана Иванова.

Последвайте канала на

Novini.bg
695 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини