Иван Портних: Варна се развива, мотивирани сме да запазим темпото на работа

  • 27 септември 2019 10:59

  • 247
  • 0
Иван Портних: Варна се развива, мотивирани сме да запазим темпото на работа
©

Кандидатите на ГЕРБ за местните избори са екип от професионалисти, с който съм убеден, че ще работим ефективно, все така динамично за развитието на Варна. Осъзнаваме отговорността, но и пък излизаме със самочувствието на хора, които в последните години активно са работили и резултатите са видими за всички. Така областният координатор на ГЕРБ Иван Портних, досегашен кмет и кандидат за нов мандат, представи пред медиите лицата, на които партията залага за предстоящите избори във Варна.

Представени бяха кандидатите за районни кметове и кметове на кметства, както и листата за Общинския съвет, която се отличава със силна гражданска квота.

„За листата сме се водили от желанието да имаме експертност, приемственост, балансираност, представителност на различните сфери на социално-икономическия живот на Варна. Изключително важно е какъв ще бъде съставът на следващия Общински съвет, тъй като взаимодействието с него е важно за по-ефективната работа на администрацията и за реализирането на целите, които сме си поставили. Ще се борим за максимално представителство в ОбС”, категоричен бе Портних.

В отговор на журналистическите въпроси той определи преференциалният вот като възможност, с която законът на практика позволява на гражданите да покажат своите лични предпочитания.

„През частичния мандат 2013-2015 г. преодоляхме изоставането на Варна. През мандат 2015-2019 г. Варна стана град в развитие. Поставихме началото на големите проекти. Бюджетът на града се увеличили близо два пъти и половина и достига размер от половин милиард. Реализирахме сериозни цели, които си бяхме поставили въз основа на оптимизирането на общинския бюджет, активната работа по европейски  проекти и програми, и разбира се, подкрепата на правителството, за което съм благодарен”, отбеляза Портних.  

„Наред с пешеходната зона, сега завършихме “Цар Симеон I”, Шишковата градинка, ул. „Колони”, разширенията на пешеходната зона, обновихме всички основни булеварди в обхвата на града. Изпълнихме един изключително мащабен за Варна проект – бул. „Васил Левски“, отчете още той, като обяви, че в момента в целия град се изпълняват ремонтите в междублокови пространства, малки улици, паркоместа, зони за отдих, за спорт, детски площадки.

„Целта е всеки варненец да може да види реално промяната пред своя дом, пред своя вход”, подчерта Иван Портних.

Той изброи някои от решените вече, но затлачени с десетилетия назад проблеми, като припомни липсата на места в детските градини.

„Към днешна дата такъв проблем няма. Напротив, продължаваме да модернизираме, да разширяваме детските градини, за да можем да създадем възможно най-добри условия за най-малките варненци. Решихме в много висока степен и продължаваме да работим, за да сложим край на проблема с незаконното строителство в Максуда. Поетапно се следват процедурите и се напредва в тази посока. Ремонтирахме охранителните канали в „Аспарухово” със средства директно от Брюксел, от фонд ''Солидарност'' – пряко финансиране, каквото досега градът не беше получавал. Варна си върна терен в сърцето на града - т.нар. Дупка, една язва, зееща с десетилетия”, добави досегашният кмет.

Той припомни, че бъдещето ѝ се определя в момента от анкетата сред гражданите, а след това ще бъде обявен международен конкурс, какъвто бе проведен за новата библиотека.

Иван Портних очерта накратко 5-те основни приоритета в новата си управленска програма - Инвестиране в децата и младите хора; Силна и приобщаваща икономика; Модерен град с удобни квартали; Свързан и достъпен град; Варна - дестинация за 4 сезона.

Последвайте канала на

Novini.bg
247 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини