Димитър Делчев: Искаме в София да има опции за инвестиции

  • 24 септември 2019 12:07

  • 530
  • 3
©

Лидерът на движение "България за гражданите" Димитър Делчев разкри пред izbori.bg защо ДБГ застава зад Мая Манолова за кандидат за кмет на София. Делчев обясни, че това решение е взето с голямо мнозинство.

Той обясни, че не може да се говори за разцепление в партията след тази подкрепа.

,,Не бих коментирал, че има разцепление. Аз уважавам решението на Найден Зеленогорски. Той и още двама човека напуснаха ДБГ. Целта беше да се отслаби ДБГ, да се покаже, че има разкол по отношение на Мая МаноловаМая МаноловаМая Божидарова Манолова е български политик, народен представител от парламентарната група на", каза Делчев.

Лидерът на движението обясни, че Манолова е доказала, че през последните четири години може да направи така, че една институция като тази на омбудсмана да заработи, а не да стои като някакъв орган.

,,Искаме да няма увеличение на местните данъци, да има тротоари, да има опции за инвестиции", каза той и добави: "Ние държим държавата да отстъпи част от ДОО на общините. Така ще се даде възможност за реконструкции. Например в София центърът е тотално претоварен".

По думите му трябва да се засили борбата с мръсния въздух. Според него това, което е изградено до момента от подземната железница, не е достатъчно.

,,Но на черното не може да се каже бяло или обратното", посочи Делчев във връзка с направеното до момента от Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска по отношение на метрото.

На въпрос трябва ли да се затвори центърът на София за автомобили Делчев отговори, че не смята, че това е редно. Според него в момента никой не приема градския транспорт като средство за предвижване.

,,София е европейска столица, но не е като другите", допълни той.

,,Столична община трябва да изгради пълна система за мръсен въздух и система за ранно предупреждение. Има хора с астма, с проблеми за кожата и за тях е фатално, ако няма навременна информация", каза  още Делчев.

По думите му всичко, включително и горенето на гуми в циганските квартали, може да се преустанови при наличие на контрол. Относно това може ли Манолова да се справи с този проблем, той заяви, че ДБГ, ЗНС и "Път на гражданите" са гарантът, че това ще стане.

На въпрос ще има ли предсрочни парламентарни избори, ако Мая МаноловаМая МаноловаМая Божидарова Манолова е български политик, народен представител от парламентарната група на спечели кметските избори в София, Димитър Делчев отговори, че не мисли по темата.

,,Предсрочните парламентарни избори зависят изцяло от НС и г-н Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г. ДБГ смята, че той отдавна е трябвало да хвърли оставка, особено след изказването му за Шенген", заяви лидерът на дясната партия.

По думите му има големи разлики в това, което искат десните и левите партии за София. Една от разликите е това, че десните не искат повече общински дружества ад се създават.

,,Проблемът обаче не е дали има общинско предприятие или няма такова, проблемът е в корупцията", обясни  той.

Делчев коментира и кандидатът на ДБГ за кмет на град Добрич. Припомняме ви, че дясната формация застава зад досегашния кмет Йордан Йорданов в битката за втори успешен мандат начело на града.

По думите му Йорданов е показал, че може да управлява града, да го развива добре.

,,При предишния мандат Добрич се управляваше феодално и на хората им писна. Това обаче не е само в Добрич. Така беше в Плевен, в почти цялата страна. Надяваме се точно това да се промени", завърши Лидерът на ДБГ Димитър Делчев.

Последвайте канала на

Novini.bg
530 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2019.09.24 | 14:00

3

НЕ МОЖЕ! ИНВЕСТИТОРИТЕ ИМА ПРАВО ДА ГИ КАНИ САМО ВОЖДА ИЛИ НЕГОВ ЛЮБИМЕЦ

2019.09.24 | 12:40

2

Искайте,ама Пръмова е в париба и иска и тяя

праведен

2019.09.24 | 12:36

1

А, до сега нямаше ли ?

Добави коментар

Водещи новини