Валери Жаблянов: Изглежда свикнахме да сме втори

  • 16 юни 2019 12:01

  • 2456
  • 10
© Novini.bg

Днес трябва да докажем, че БСП е мислещата партия на България. Това е партията, която търси доверието на българските граждани, за да е в тяхна полза. Това каза бившия зам.-председател и член на Изпълнителното бюро на БСП Валери Жаблянов по време на Конгреса на БСП, предаде репортер на Novini.bg.

Той отбеляза, че партиите са загубили доверието на хората.

„Изкушенията пред нас бяха огромни. Години наред партията ни търпи загуби. Днес трябва да си отговорим защо на евроизборите отново останахме втори. Изглежда, че вече свикнахме с това“, коментира той.

Една част от делегатите напуснаха залата по тази причина четенето на доклада за резултата от евроизборите закъсня. Последва кратък спор за процедурните правила.

 

"БСП не успя да постигне основната си цел на тези избори - да се наложи като параментарна алтернатива и да предизвика предсрочни парламентарни избори. Загубихме вота, при това със 7%. Причината е отсъствието на достатъчно задълбочен политически анализ", каза Жаблянов.

"Кампанията мибилизирала много повече избирателите на ГЕРБ и не е повлияла на симпатизантите на БСП", призна Жаблянов. "Не успяхме да активираме избирателите. Те очакваха БСП да разгърне пред тях визията за ЕС", отчете той и добави "БСП влезе разединена в предизборната кампания".

Темата "за" и "против" участието на Станишев влистата се превърнал в причина за напрежение.  "Остава неизяснен въпросът за ролята и тежеста на номинациите. Идеите ни стигнаха до нашите избиратели. Очакванията ни за създаване на така наречената революционна ситуация и предизвикването на предсрочни парламентарни избори не се получи. Нашите кандидати не успяха да засегнат достатъчно европейските въпроси. БСП пропусна да предложи идеите си на българското общество. Негативизмът не може да активизира избирателите и те не подкрепих нашата платформа", поясни Жаблянов. 

"Не се познава и не се прилага от нас съвременният инструментариум за мобилизация на избирателите. Ние се съсредоточихме в срещи с твърдото ядро на БСП. Не се реализира позитивната кампания, записана в нашите документи", заяви Жаблянов.

Той призна, че не е отчетено активизирането на премиера Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г в последните дни преди изборите. Съсредотчаването на БСП в скандалите отблъснало избирателите и станало основна причина за изборната загуба. 

 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2456 10

Свързани новини

Коментари 10

Добави коментар
Иван

2019.12.15 | 13:57

10

НЕ СВИКВАЙТЕ! СКОРО ЩЕ СТЕ 3-ТИ!!!!

Българионъ

2019.06.16 | 19:37

9

Партиите се правят от лидерите!
Корнелия Нинова: Наиграхте се последната една седмица, затворете си портфейлите, господа! БСП не се продава.

Блестящо изиграна Партия Армагедон. Съвсем ново правило в шах-мата, кръстено "Армагедон" (последната битка между Господ и Сатана , според "Откровение на Йоан Боагослов" в Библията) партия Армагедон, това е "внезапната смърт" в древната игра.

На конгреса олигархията, ренегатите и в частност ГЕРБ претърпяха тежко поражение и унижение. Това трябваше да е водещата новина, ако имахме свобода на словото…

Така им се пада

2019.06.16 | 16:16

8

СОБЫТИЯХ СОЦИАЛЬНЫХ И КОСМИЧЕСКИХ НА ЛЕТО 2019 ГОДА.

Подробнее здесь: http://m.derzhava-sveta.webnode.ru/news/o-sobytiyakh-sotsialnykh-i-kosmicheskikh-na-leto-2019-goda/

С. С. Вермахта.

2019.06.16 | 15:38

7

Ходи си на село Друган там ти е мястото!!! Сутринта около НДК само на пръст, тор и фекалии миришеше от устните на тези убийци! Даже и втори няма да са след като се разцепят. Докато имат симпатизанти и болни мозъци да подкрепят тези убийци никога няма да сме добре.

БАТ БОЙКО ГОЛЕМИЮ КУР

2019.06.16 | 14:08

6

БАШ ТОВА СЕ НАРИЧА К-У-Р-В-Е-Н-С-К-И СЕЛСКИ КОМУМИСТЕЧЕСКИ НОМЕР.ОБИЧАМ КУРВЕТЕ НО МРЯЗЯ БОЛШЕВИШКИТЕ ГЕЙОВЕ. РЕЗИЛ ПОЗОР МРАСНИШКА ДОЛНА ПАРТИЯ

2019.06.16 | 13:57

5

valerco zadaljitelno vtori za da moje partiata na verootstapnickata ninova grob da prosperira.

123

2019.06.16 | 13:53

4

Извинявайте,обаче сте пълни малоумници,очаквайте погром на есен,ако сте с лъжливото овчарче курни..айде със здраве..!!

Българка

2019.06.16 | 13:35

3

Свикнахте да сте 2-ри,но след местните избори на есен ще сте на бунището. Порадвайте се още малко. Ако искате можете и да помечтаете малко. Те мечтите са безплатни,а вие и парички нямате заради вашата крадлива лидерка. Профука и парите на БСП. Само така Кури! Унищожавай БСП!

2019.06.16 | 13:33

2

ТРЕТИ ЩЕ СТЕ НА ЕСЕН

КРУМ ЗАРКОВ

2019.06.16 | 12:42

1

ОБИЧАМ ТЕЕ

Добави коментар

Водещи новини