Подменен е бил списък на кандидатите за ЕП в София

  • 26 май 2019 19:41

  • 412
  • 1
Подменен е бил списък на кандидатите за ЕП в София
© Булфото

Установена е подмяна на списъка на кандидатите за европарламента в една от секциите в столицата, съобщи Нова телевизия.

Нарушението на изборния процес е било установено в секция № 11 в 35-то училище "Добри Войников". Около 8.30 часа тази сутрин при проверка в тъмната стаичка членове на избирателната комисия забелязали подменен списък с имената и номерата на кандидатите. До тогава обаче в кабината вече били гласували 12 души. Списъкът незабавно бил свален, а за нарушението бил подаден сигнал в районната избирателна комисия.

На този списък наистина номерата не отговаряха за партиите, даже имаше и нещо като ирония с имена на партии, които не съществуват, обясни председателят на секцията Росица Футекова.

Тя изрази предположение, че става въпрос за дело на злонамерен избирател, който преди това е влязъл и гласувал, след което е подменил списъка с невалидния.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
412 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Умник Гюро

2019.05.26 | 19:47

1

Аз, Умник Гюро, казвах през цялото време истината на българските избиратели. ГЕРБ ще спечелят и печелят с 10%. Искам да ми се присъдят бюджетните субсидии на социологическите агенции, които лъгаха българския народ през последните месеци. Вън терористите от БКП/БСП от Велика България!

Добави коментар

Водещи новини