Мария Габриел в Добрич: Ще отстояваме силен бюджет за България в рамките на новата Обща селскостопанска политика

  • 21 май 2019 19:17

  • 339
  • 4
Мария Габриел в Добрич: Ще отстояваме силен бюджет за България в рамките на новата Обща селскостопанска политика
©

„Предстоят много интензивни месеци за финализиране на предложението за новата Обща селскостопанска политика. Беше важно да запазим амбициозен бюджет за ОСП. Ние ще продължаваме да отстояваме категорично запазване на бюджета на ОСП за България. На фона на това, че ще има държави, чийто бюджет за ОСП ще бъде намален почти с 8%, фактът, че ние запазваме нивата на директните плащания и ПРСР, е една много добра основа“, заяви в Добрич водачът на листата на ГЕРБ и СДС за Европейския парламент Мария ГабриелМария ГабриелМария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 г. в Гоце Делчев.   През 1997 г. завършва Езикова. И добави, че бюджетът за ОСП продължава да бъде почти една трета от бюджета на ЕС или 365 млрд. евро.

По покана на Асоциацията на земеделските производители в България и нейния председател Венцислав Върбанов тя се срещна в Добрич със земеделски производители. Във форума участваха още кандидатът за депутат в Европейския парламент от ГЕРБ Емил Радев, народните представители от Добрич вицеадмирал Пламен Манушев и Даниела Димитрова, председателите на Националната асоциация на зърнопроизводителите Костадин Костадинов и на регионалната му структура Радостина Жекова.

 „Сега е важно стратегическият план за България за ОСП да се подготви така, че да обръща внимание на мерките  и желаните резултати. Новото е, че предварително всяка държава-членка ще трябва да представи подготвени критерии за резултати“, посочи Мария ГабриелМария ГабриелМария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 г. в Гоце Делчев.   През 1997 г. завършва Езикова. Тя подчерта, че в новата програма „Хоризонт Европа“ са предложени 10 млрд. евро за научни изследвания. „България има потенциала да бъде участник по програмата, защото има добри експерти. Сътрудничеството между научните изследователи, университетите, експертите може да допринесе много за по-модерно земеделие“, каза още Мария ГабриелМария ГабриелМария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 г. в Гоце Делчев.   През 1997 г. завършва Езикова. Тя информира още, че  по партньорството за иновации в селското стопанство за периода 2019-2020 година са отделени 160 млн. евро. Наблегна на това, че ще работи за това Европа да е по-близко до земеделските стопани и земеделските организации и чрез опростяване на формулярите за кандидатстване.

По думите на Мария ГабриелМария ГабриелМария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 г. в Гоце Делчев.   През 1997 г. завършва Езикова в бъдещия ресор цифровизация трябва да се включи образованието, което ще е важно както за цифровия модел, така и за учителите, а и за земеделците.

„Има пълно единодушие за позицията на българската държава, която е изцяло съобразена със земеделските производители“, посочи Емил Радев. Той изрази надежда, че дебатът при новия Европейски парламент ще се поднови. „Много е важно как ще се структурираме, за да успеем да защитим българските интереси. Тук пак се сблъскваме с познатите двойни стандарти, защото когато трябва да изравняваме плащанията, има огромна съпротива. Смятам, че когато имаме нужната подкрепа в Комисията, когато в ЕС и ЕП позицията ни е единна, нещата се случват“, заяви Емил Радев. Той увери, че при структуриране на новата земеделска комисия отново ще бъде поставен въпросът за тавана на директните плащания. При това ще се търси подкрепата и на други държави.

Венцислав Върбанов благодари на Мария ГабриелМария ГабриелМария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 г. в Гоце Делчев.   През 1997 г. завършва Езикова за доброто сътрудничество, което досега е имала с АЗПБ. Особено, когато тя бе член на Комисията по земеделие. „Ни ще разчитаме и в следващия Европарламент това сътрудничество да продължи. Комуникацията да не бъде прекъсната, защото тя е много важна. Липсата на информация води до неувереност или до смущения, които водят до нежелани резултати“, посочи още той.

 

Последвайте канала на

Novini.bg
339 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Diabolic

2019.05.21 | 20:31

4

По грозна твар не съм виждал от това нещо.

2019.05.21 | 20:23

3

Дрън ,дрън !! Не престанаха да лъжат тия !!

Герберазъм

2019.05.21 | 20:05

2

Обещаваме да се напъваме, а какво ще излезе...

ДНЕС

2019.05.21 | 19:31

1

ВЪВ ГЕРБЕРАСТКА БЪЛГАРИЯ ,ЗАСТРАХОВАТЕЛ ПЛАТИ 10 ЛЕВА ЗА УБИТ ЧОВЕК ОТ ШАЙКАТА. СТАВА ВЪПРОС ЗА КАТАСТРОФАТА ПРИ ,КОЯТО ЗАГИНАХА 20 ЧОВЕКА ЗАРАДИ НЕКАЧЕСТВЕНО ПОСТРОЕНИЯ ПЪТ ОТ ГЕРБЕРАСТКА ФИРМА.ГАВРАТА и ГЕНОЦИДА ВЪРВЯТ РЪКА ЗА РЪКА ,ВЕЧЕ 30 ГОДИНИ.

Добави коментар

Водещи новини