Бойко Борисов: Оставките са пречистване

  • 20 май 2019 08:31

  • 6787
  • 46
©

Оставките са пречистване. Никой не се е родил премиер, министър или депутат. По-ненормално е да не си подават оставките, когато има повод. Това е имиджов удар не само за партията, но и за цялата политическа класа. Това заяви министър-председателя на България Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г в ефира на БТВ.

Той разкри, че очаква ГЕРБ да получи предизборен удар от основните си конкуренти. „Костинброд - това е хибридът. Те в това са най-добри. Те нямат друг шанс и в учебника на КГБ пише, че най-добрият начин да унищожиш един човек е да подбереш избрани истини за него и да ги поднесеш в определена комбинация след което казваш лъжа. Затова в четвъртък-петък ще се готвим. Те нямат аргументи и затова атакуват с жлъч, злоба и компромати“.

„Силата на ГЕРБ са местните структури, връзка с хората и грижа за всяко населено място. Именно с това те привлякоха вниманието ми. Не се притеснявам, защото в ГЕРБ се носи отговорност. Злоупотреби има навсякъде и е важно държавата да не ги замазва. Много е важно това да не нанесе удар върху кохезионната политика. Силата ни е местното ниво. Това каза водачът на евролистата на партия ГЕРБ Мария ГабриелМария ГабриелМария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 г. в Гоце Делчев.   През 1997 г. завършва Езикова.

„В последния доклад на Европейската сметна палата, във връзка с докладваните опити за измами, България стои много добре пред страни като Холандия, Франция, Германия и Австрия. Когато вземем предвид злоупотребите спрямо общия брой получени евросредства отново сме в златната среда и изпреварваме държави като Италия, Франция и Унгария”, поясни Мария ГабриелМария ГабриелМария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 г. в Гоце Делчев.   През 1997 г. завършва Езикова.

"Аз съм подавал оставка, когато е било нужно. Най-доброто място за живеене е Австрия и виждате там какво се случва. Разликата е, че там партньорите на Себастиан Курц са се издънили и затова е развалена коалицията и подаде оставка. При нас няма такава необходимост", каза Борисов.

"Програмата "Арахне" е приложена в България, това позволява прозрачност на еврофондовете", каза Габриел.

„Никоя държава не се е справила с манталитета на човека, да придобие повече“, подчерта Борисов. Той даде за пример корупционния скандал в Австрия и последвалата оставка на правителството.

„Ние също сме били в това положение и сме поели отговорност. Това е нещото, което ни отличава от другите“, поясни Габриел.

„Ние сме инициаторите на това ЕС да има главен прокурор“, уточни Борисов. „Макар, че искат да си го припишат“. Думите му са по повод думите на лидера на БСП, че Борисов се страхува от европейска прокурорска проверка срещу корупцията.

Той отново отправи критики към президента Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на по повод привикването на представители на съдебната власт по повод предстоящото избиране на нов главен прокурор. „Редно ли е? Тогава и аз да ги извикам на консултация. Това не е редно, защото е намеса в съдебната власт. Искам да му напомня, че по времето на служебното правителството на Герджиков и той ги събираше. БСП винаги са свикнали да държат цялата съдебна властта. Те да са съдниците и да раздават правосъдие. Само, че тогава Белене отеснява. Има Конституция и ясно е казано, че при избор на ВСС, президентът може да одобри или не чрез налагане на вето. Така огласено не ми се вижда правилно. БСП-Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на са абсолютно едно и също. Няма критики към други освен към правителството“.

Премиерът Борисов отговори на въпрос за собствеността му. „Ние сме много сложна рода. С единия братовчед не съм се виждал от 40 години. С другите братовчеди не си бяхме говорили от 30 години. Сега като се видим, си махаме. Ние сме родени в една къща и не си говорим. Двама от тях съм ги бил и затова не си говорим, въпреки, че живеят в Банкя. Аз не си говоря с тях - те ли ще ми управляват бизнеса? За една помпа се бихме. „Ипон“ си е 100% частна фирма, създадена на гола поляна. Няма приватизация, не е вземала нито една държавна поръчка. Барселонската къща е на Сашо Чушев, не е моя“, подчерта той.

Премиерът се подразни от въпросите на водещия и го упрекна, че основното му четиво е вестник Дума.

На въпрос дали ще има още оставки в ГЕРБ, Борисов отговори: "Колкото трябва. Уверявам ви, че на никой вече не му минава през акъла да си купи къща за гости".

"Въпросът е не как ще продължи партията без Цветанов, а как ГЕРБ ще продължи без Борисов. В момента, в който минат изборите, се връщам в партията, за да подготвя младите хора", каза Борисов. Той добави, че вече е на 60 години и няма да е вечен.

 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
6787 46

Свързани новини

Коментари 46

Добави коментар
Няма как да си патриот, и да не бъдеш русофоб!

2019.05.20 | 10:49

41

Причистване е когато всички комунисти умрат или ги пратим в панделата при Пешо Сумсита, който Цветанов хвана и прати там точно, когато гласяха Пешо Сумиста за младежкото БСП! хахаха

ХаХа

2019.05.20 | 11:52

46

Няма как да си русофоб и да не си неграмотен, тъп и кух трол!

2019.05.20 | 11:05

45

Неспособността на един премиер да взема адекватни решения, винаги води до падане на правителството. Оставка за престъпление е ярък пример на такава неадекватност или даже нефелност на управлението. За водач на листата заложи на куц кон, без женски чар, със съмнителни познания, но с много напористи и досадно присъствие, чужденка.

Бай Иван 2

2019.05.20 | 10:49

42

Тая ли ще ни представлява в Европа? Ами че тя не живе в България, децата й не живеят в България.Самата тя носи чужда фамилия и идва в България само за избори и конгреси.И сега ще ни оправя ,ама от Бруксел?

2019.05.20 | 10:53

44

не съм изненадан от пенсионерското ти виждане за живота!

Няма как да си патриот, и да не бъдеш русофоб!

2019.05.20 | 10:53

43

Елена Йончева, клеветницата и перачка на пари със офшорки ли ще ни представлява във Европа?? СРАМ

XYZ

2019.05.20 | 10:47

40

Най-доброто пречистване е в затвора!

Факю мутро проста!

2019.05.20 | 10:39

39

Никой не се бил родил премиер. Ами махни се тогава бе, галфон! 10 години си премиер без никой да те е избирал , еднолично се насади.

асд

2019.05.20 | 10:36

38

направи си клизма, ще се прочистиш още по добре.

vbv

2019.05.20 | 10:27

37

много странно от няколко дни всяка една топ новина е за герб или бойко ?!?!?!

дааа

2019.05.20 | 08:58

9

когато мръссен краддлив геербер се изкъпе
това означава пречистване

2019.05.20 | 10:25

36

гербер = комуняга = крадец

1000

2019.05.20 | 10:23

35

"Герберите " поне се къпят,комунягите отвсякъде вонят и на някой му харесва вонята...негова си работа.Аз предпочитам къпаните,по секси са.

ПРЕЧИСТВАНЕ?

2019.05.20 | 09:24

17

СЕДЕМ оставки!? Голямо ПРЕЧИСТВАНЕ, БЕ! ГОЛЯМА МРЪСОТИЯ ще да е! А Мery the goose, а отвореше уста за звук - и одма се блещи у лево на вожда за одобрение! Единомислие със заместничката! Силен ШУРОБАДЖАНАШКИ еврогръб има ЧУЖДЕСТРАННАТА ГРАЖДАНКА! Докога ли...

Няма как да си патриот, и да не бъдеш русофоб!

2019.05.20 | 10:08

30

Избирайте българи, Мария Габриел - възпитана,м образована, умна, културна, начетена и абсолютно подготвена за работата си!

Или

Елена Йончева - клеветница, офшорна перачка на пари, злобна, необразована и неподготвена за всичко, което и предстои! Елена е толкова подготвена за Европа, колкото Бареков беше и е!

Смешници ГЕРБ имат кадри, като Ева Майдал, Мария Габриел, Емил Радев, Андрей Ковачев и още десетки млади и образовани хора, които работят ЗА България за разлика от опозицията, която работи само за ceбe си!

????

2019.05.20 | 10:17

34

Можете ли да ПОСОЧИТЕ, поне ЕДНА от КЛЕВЕТИТЕ на Йончева???? Благодарим Ви!!!

2019.05.20 | 10:11

31

Елементарна калинка, познаваща вкуса на Боковия пенис.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини