Крум Дончев: България има нужда от нова идея за пътна безопасност

  • 18 май 2019 14:33

  • 252
  • 1
 Крум Дончев: България има нужда от нова идея за пътна безопасност
©

„България има нужда от нов път и нова идея за пътната си безопасност, която да бъде част от общата стратегия за сигурността и безопасността на гражданите ни. Грижата за безопасността на гражданите трябва да е приоритет на всеки държавник.“ Това заяви кандидатът за евродепутат от "БСП за България" Крум Дончев в гр. Пещера, където се проведе състезание по безопасно кормуване.

По думите му безопасността на движение по пътищата е изключително болезнена тема за България, тъй като през последните години нашата държава се нарежда сред първите места по брой загинали от пътно транспортни произшествия от държавите членки на ЕС.  Основните причини за  черната статистика са липсата на взаимодействие между отговорните институции, тенденцията за прехвърляне на отговорности, липсата на регулация.

„Категорично мога да заявя, че платформата на БСП - “Визия за България“ има стратегия в тази посока и тя е разписана до степен на проектопредложение, което да служи за отправна точка на развитие. В нея са засегнати възпитанието на подрастващите, методиката за обучения на шофьорите, методиката на контрола, пътната инфраструктура, адаптиране на хората в неравностойно положение, навременни действия на полицията, добри практики от страните членки“, каза още Дончев.

 

Последвайте канала на

Novini.bg
252 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Амонимен

2019.05.18 | 15:03

1

То па една визия

Добави коментар

Водещи новини