Андрей Ковачев в Перник: Още много инвестиции ще има в България, нека не правим експерименти на изборите, за да не ги спрем

  • 17 май 2019 11:25

  • 186
  • 0
Андрей Ковачев в Перник: Още много инвестиции ще има в България, нека не правим експерименти на изборите, за да не ги спрем
© ПП ГЕРБ

Гръбнакът на едно общество е икономиката. Ако нямаме конкурентоспособност и инвестиции, няма как с резолюция да се вдигнат доходите и да имаме социални придобивки. Това се случва само когато имаме растеж. Днес това е факт. В България има инвестиции. Само в последните няколко месеца се разкриха хиляди нови работни места. Още много инвестиции ще има в България, нека не правим експерименти на изборите, за да не ги спрем. Това заяви вторият в листата на ГЕРБ и СДС Андрей Ковачев по време на основното предизборно събитие в Перник, съобщиха от пресцентъра на ПП ГЕРБ.

Част от листата пред пернишката публика представи областният координатор на политическата сила в Перник д-р Вяра Церовска. На събитието присъстваха кандидатите за евродепутати Асим Адемов и Илия Лазаров, народните представители Красимир ВелчевКрасимир Велчев Красимир Любомиров Велчев е роден на 6 януари 1951 година в София. Завършил е курс за пилот на и д-р Александър Александров, председателят на Жени ГЕРБ Ирена Соколова, председателите на областната и общинската структури на СДС Юлиан Ситарски и д-р Адриан Симеонов, общинските ръководители на политическата сила в област Перник.

Андрей Ковачев добави, че Европейска и демократична България трябва да бъде защитена.

„Развитието на страната ни не трябва да бъде спирано. Не трябва да смятаме за даденост свободата и демокрацията. Демократичните завоевания много лесно могат да бъдат загубени и да се върнем назад, ако се подведем от заобикалящия ни популизъм и фалшиви новини и ако нямаме критично мислене. Ние сме призвани да представяме фактите такива, каквито са. А те са, че получаваме 4 пъти повече от Европейския съюз, отколкото това което внасяме като вноска. ЕС ни помага да наваксаме изоставането. Тръгнахме от много ниско. Убеден съм, че ще продължаваме да вървим в посоката, която започнахме. Най-важното е да върнем младите хора, които да търсят своето развитие, да създадат семейство тук“, подчерта на Андрей Ковачев и отново напомни, че е изключително важно показването на добавената стойност на членството на България в ЕС, а именно това, което се е постигнало с евросредствата и какво ще се постигне занапред.

„Европа ни предоставя всички условия за един добър живот, за това да наваксаме изоставането, но да бъдем наистина равни с другите европейски народи зависи от нашите собствени усилия“, отбеляза Андрей Ковачев.

„Важно е да се борим за европейските ценности, за демокрацията. Управлението на ГЕРБ е пример за толерантност, за равнопоставеност между общините, за подкрепа към всички български граждани и за отговорно отношение“, подчерта кандидатът за член на ЕП Асим Адемов. Той заяви, че единствено правителството на Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г е оценило важността на качественото образование като най-стабилната, най-сериозна инвестиция, която гарантира добавена стойност.

„Никога българското образование не е получавало толкова много средства, колкото при ГЕРБ. Увеличават се възнагражденията на учителите, модернизират се сгради, обновява се училищното оборудване, изграждат се спортни площадки и нови кабинети“, посочи Асим Адемов. Той изрази своята благодарност към партия ГЕРБ, която му е дала възможност да бъде част от най-силния и сплотен екип в Европейския парламент.

„Горд съм, защото представихме достойно България в ЕС. В нито едно заседание и с нито гласуване, не накарахме България да се срамува, бранейки българските интереси компетентно и без отстъпка от ползите за страната ни. Вярвам, че с постигнатите резултатите, имаме основание да застанем пред вас и да поискаме вашата подкрепа“, каза още Асим Адемов.

„Искам категорично да заявя от името на СДС, че ние взехме осъзнато решение да подкрепим политическа партия ГЕРБ, защото нямаме никакви различия по отношение на европейската и външната политика с правителството на г-н Борисов. Това правителство проведе едно изключително подготвено председателство, не само в организационно, а и политически. Постави една от ключовите теми за България в сферата на външната политика, а именно интеграцията на Западните Балкани. Това означава да няма граница след време и нашите сънародници, които живеят от другата страна на границата да имат възможността ежедневно да идват и да си отиват“ ,заяви кандидатът за евродепутат Илия Лазаров.

Той подчерта, че европейският път е единственият възможен вариант за развитие на България, защото колкото пъти БСП идва на власт, винаги следва трагедия за страната ни.
По време на централното събитие в област Перник бяха представени реализираните проекти, благодарение на европейското финансиране.

„Европейската солидарност ни даде правото и самочувствието да се чувстваме равни и да имаме възможността да се борим за това да имаме еднакви стандарти с държавите, които за нас бяха само една картинка. Правителството, начело с нашия премиер Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г, утвърди авторитета на България и заговори за онова, което ние всички мечтаем – да бъдат с нас нашите съседни държави“, заяви областният координатор на ГЕРБ-Перник Вяра Церовска и отбеляза, че днес е времето, в което всеки един от нас да бъде категоричен и да си даде сметка колко важен е неговия глас.

„България трябва да каже категорично да на ГЕРБ и Европейската народна партия, тези които дадоха най-голямо самочувствие на България“, заключи председателят на ГЕРБ в Перник.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
186 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини