Мария Габриел и Елена Йончева си спретнаха разгорещен спор

  • 14 май 2019 08:09

  • 8374
  • 50
Мария Габриел и Елена Йончева си спретнаха разгорещен спор
© Кадър - Нова телевизия

Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г е председател на предизборен щаб на ГЕРБ. Това е нарушение. Но от ГЕРБ винаги постъпват така, когато погазят закона - атакуват опонентите си, за да замажат нарушението. Организираната престъпност се е сляла с държавата и президентът трябва да бъде коректив.

Това каза в сутрешния блок на Нова телевизия кандидатът за евродепутат и водач на листата на БСП Елена ЙончеваЕлена ЙончеваЕлена Йончева е български журналист. Родена е на 27 май 1964 г. в град София. Йончева е работила в, която коментира темата за внесения вчера от ГЕРБ сигнал до ЦИК за участие на президента Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на в предизборната кампания. Заедно с нея гост в студиото беше българският еврокомисар и водач на листата на ГЕРБ Мария ГабриелМария Габриел Мария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 г. в Гоце Делчев. През 1997 г. завършва Езикова. Двете участваха в доста разгорещен диспут по всички горещи политически теми. "Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г е председател на предизборния щаб на ГЕРБ и нашите коалиционни партньори. Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г не е присъствал на предизборно събитие на ГЕРБ. Ние си имаме предизборен щаб, който отговаря за нашите прояви. Държавата не може да спре да работи, защото сме в предизборна кампания. Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г е лидер на ГЕРБ, а президентът Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на трябва да е надпартиен и обединител на нацията, но не виждаме такова нещо. Напротив. Той дейно взима участие в кампанията на БСП", отговори Габриел .

"Моето мото е работа, работа и пак работа. Никога не съм прекъсвала връзките си с хората. Две неща ме отличават - дипломация и твърдост. Познавам отлично европейската политика и знам как да отстоявам интересите на България", продължи българският еврокомисар.

"Моята битка в последните две години е с несправедливостта и бедността в България. Ние сме член на ЕС от 12 години и за съжаление ни най-малко не сме се доближили до нивото на живот на другите държави членки на ЕС. Корупцията е основния проблем. Тук се наляха милиарди, а българските граждани продължават в живеят в бедност. Това сочи доклад на ЕК. Там ясно е написано, че над 40% от българите живеят на прага на бедността и сигналите за корупция са срещу висшите политици в България", разкри Йончева.

"В това няма капка истина. От БСП четат доклада на ЕК като дяволът евангелието. В България се спазва върховенството на закона. Аз мога да говоря за други доклади - на Фич, на Мудис, в които рейтингът на България непрестанно се повишава и инвестиционният климат се определя като много добър. Нарушения има навсякъде в ЕС. Ясно е разписано в правилата на ЕС, че нарушителите ще връщат евросредствата. Категорично трябва да обявим, че българският народ няма да плаща никакви глоби", отвърна Мария ГабриелМария Габриел Мария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 г. в Гоце Делчев. През 1997 г. завършва Езикова.

"В момента в България се случва един герберски капитализъм. Аз се надявам в  следващия европарламент да има една силна група от леви партии и следващият председател на ЕК да бъде ляв. Големият проблем на Европа е, че в момента тя няма обща външна политика и обща отбранителна сила. Ние трябва да разберем каква Европа искаме. Моят филм показа ясно как за оградата по българо-турската граница са отпуснати милиони, а тя се прескача ссъс стълба. Има камери за наблюдение, но те не работят. Факт е, че през България има мигрантски поток", обяви Йончева.

"Ние уважаваме избора на българските граждани. За нас е прекалено рано да се говори за следващия български еврокомисар и състав на ЕК. Нашата цел е да не се допускат популисти и хора, които искат да рушат ценностите на ЕС. Европейската обща отбрана е реалистична цел, но тя ще отнеме още време и не трябва да заблуждаваме хората. Най-важното е да се изгради обща европейска политика спрямо мигрантската криза. Всички европейски партньори признават, че българската граница се охранява най-добре. Нашата цел е това да продължи да се случва. В момента има нулева миграция в България. Трябва да бъдем коректни с фактите", категорична беше Мария ГабриелМария Габриел Мария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 г. в Гоце Делчев. През 1997 г. завършва Езикова.

"България е с най-ниско ниво на усвояване на еврофондовете. Съгласна съм, че в България безработицата спада. Приносът на Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г е голям по тази тема. Той успя да изгони над 2 млн. българи от страната, защото, за да успееш в България трябва да си член на шайката на ГЕРБ", заяви Йончева.

"За първи път миналата година успяхме да обърнем тренда. В България се върнаха повече българи, отколкото я напуснаха. Ясно е, че имаме още много работа, но нас не ни е страх от това. Не искам да влизам в ненужни спорове, но на всички е ясно кога имаше най-голямо напускане на България - по време на управленията на БСП", отговори й Мария ГабриелМария Габриел Мария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 г. в Гоце Делчев. През 1997 г. завършва Езикова.

"Готова съм да работя по всички теми. Но за мен най-големите проблеми са справедливостта, корупцията и демографската криза. В България се крадат над 60% от публичните средства. Това е нещо, което трябва да прекратим", категорична беше Йончева.

"В тези твърдения няма абсолютно нищо вярно. Най-големият факт, който оборва тези твърдения е, че Световната банка ще открие своя логистичен център тук. Това е достатъчно, за да се оборят всички фалшиви новини. Аз ще се боря срещу фалшивите новини. Ако нямаше свобода на словото и медиите всички скандали от последните два месеца нямаше как да се случат и да станат обществено достояние. Аз искам да благодаря на всички български журналисти, които доказаха, че в българия медиите са свободни. Все пак тук трябва да дебатираме за европейските политики, защото предстоят европейски избори, а не национални", даде пример Габриел.

"Ако стана евродепутат, бих искала да работя във финансовата комисия в ЕП. Целта ми ще бъде да проверя и да следя как се харчат парите от еврофондовете. Това е основният проблем. В г-жа Габриел харесвам много това брюкселско говорене, което не разбирам много, но звучи добре", каза Йончева.

"Единство и отговорност. Имаме една Европа и една България. Ние работим за интересите на България и ще ги отстояваме. Европа трябва да се усети във всяко едно кътче в България. Трябва да направим Европа глобален лидер. Много е важно да имаме един набор от теми, по които всички ще работим заедно. Говоря за Шенген, двойния стандарт при храните, еврозоната. За това призовавам всички бъдеще колеги в ЕП. За мен говореното на г-жа Йончева е на ниво за избори за национален парламент и лидер на БСП, а не за евроизбори", завърши Мария ГабриелМария Габриел Мария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 г. в Гоце Делчев. През 1997 г. завършва Езикова.

Филип Епитропов
8374 50

Свързани новини

Коментари 50

Добави коментар
гост

2019.09.11 | 01:15

50

Лудото Ленче срещу Мара Тъпото - смях. Но все пак имат нещо общо - вдигали са краката когато е трябвало и пред когото е трябвало.

gigi

2019.05.20 | 19:36

49

Избягалата от България филоложка Габриел изцяло поддържа лъжите на ГЕРБ за което трябва да носи отговорност.Да се уведоми Европейската комисия ,че Габриел прикрива лъжите кражбите у нас в вреда на Евросъюза.Има явен конфликт на интереси,в стремежа си да получава заплата вреди на ЕС.

Български офицер

2019.05.16 | 11:38

48

Малко време не стигна на Жандармерийските " ЛОВНИ РОТИ " в Царство България , да ОТРЕЖАТ ГЛАВИТЕ , на цялата Червена БКП каскетаджийско-цървулска сган , като подлоги на Червена МОСКВА и КОМИНТЕРНА .............. !
Днес нямаше да го има и Червеното им БКП / БСП котило , като Червената кучка-мръсница дето е " У ЛЕВО " , която мърси с Червената си воня въздуха в БЪЛГАРИЯ !
Работата по окончателното ликвидиране на Червената БКП / БСП измет предстои да бъде довършена ...... ! БЕЗ МИЛОСТ .......и до 9-то Червено котило !!!

Боко мафиото ни закопа с тоя ФРАНЦИСК

2019.05.14 | 10:57

38

Йончева закопа и Томбата Дончев и Габриел и Мъдейль и всички ГЕРБаджии

Въх

2019.05.14 | 18:24

47

Боже , вярваш ли си ?

КОР ДЛЯ МИЛИЦАЙЦЕВ

2019.05.14 | 11:25

40

Йончева тотално разби ГЕРбаджиската корумпирана козъ

Ти си тъп

2019.05.14 | 18:21

46

И още - закрити детски градини и училилища неремонтирани с десетки години и тънещи в разруха , изнесени милиарди от страната , фалирала държава и окрадени банки , мутри , кредитни милионери , продадени на безценица огромни фирми на близки на партията за без пари , изтървано циганско малцинство ,което жезчинства безнаказано . Мога да продължа и още , и още . Накледахме се

Ти си тъп

2019.05.14 | 18:13

45

И с какво я разби ? С откровенните си лъжи ли ? Той точно Бойко ги изпъди 2 мил. българи ли ? Най - много хора избягаха от тук преди повече от 10 години . Всичките ми познати , които напуснаха са от тогава . От 5 - 6 години насам някой от тях се върнаха . Какво направи БСП докъто управляваше ? Аз ще ви кажа - едно голямо "НИЩО" . Пълна разруха беше , фалити на фирми , кражби , разбити пътища .

2019.05.14 | 11:26

41

Сори, ама точно перачката на пари Йончева бе арзбита и то много тактично и умно от Габриел.

ПроЗ народ - слаба държава

2019.05.14 | 14:02

44

Мисля, че за всеки средно интелигентен човек стана ясно кой говори истината.
Освен ако не е от ония 80%....или Платен герберски слуга.

2019.05.14 | 11:35

43

Червените олигофрени те гледат в очите и те лъжат най-нагло. Факт.

2019.05.14 | 11:32

42

I gerb i bsp sa kradtsi, putyat e Samo dvijenie Vuzrajdane

Kiril Petrov

2019.05.14 | 11:00

39

Не знам до кога ще търпим тия подигравки с обеднелия и докаран до ръба на оцеляването бългаски народ. Ако има и малко будни хора искащи промяна тя ще дойде само по един начин, но не е за казване. Само чрез революция ще постигнем еволюция.

123

2019.05.14 | 09:59

26

Мария Габриел е интелигентен, възпитан и наистина работещ европейски депутат . Елена Йончева се чуди как да поддържа стандарта на живот на който е свикнала и се завира където може. Заплатата на евро депутат я устройва идеално, добре че има достатъчно балъци в България да и се връзват на въдицата. Мислила била за бедните, ха-ха! Мисли да, брои ги като гласове.

2019.05.14 | 10:47

37

Много са ми смешни нашите селски пишман политици, когато бляботят брюкелски клишета изпразнени от съдържание и си джаскат главите като кълвачи

Добави коментар

Водещи новини