Цветанов и кандидатите за евродепутати Андрей Новаков и Асим Адемов посетиха Професионалната гимназия по механизация на селско стопанство в Разлог

  • 12 май 2019 17:03

  • 218
  • 1
Цветанов и кандидатите за евродепутати Андрей Новаков и Асим Адемов посетиха Професионалната гимназия по механизация на селско стопанство в Разлог
© ПП ГЕРБ

С кандидатите за евродепутати от листата на ГЕРБ и СДС Андрей Новаков и Асим Адемов посетихме Професионалната гимназия по механизация на селското стопанство в Разлог, обновена със средства по Оперативна програма "Региони в растеж". Това написа на личната си страница във "Фейсбук" председателят на предизборния щаб на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов.

"Пред директора инж. Иван Авармов , учителския състав и учениците изтъкнах положителната промяна в гимназията благодарение на тези 1.3 млн.лв., осигурени по Оперативна програма "Региони в растеж". По програмата през последните две години бяха осигурени 700 млн. лв. за обновяването на 500 училища и детски градини.

Младите хора от Разлог, които тази година ще се абитуриенти, споделиха, че заради доброто образование, което получават в учебното заведение - ще имат възможността да излязат от него не само с дипломи за средно образование и с конкретни професии, но и с категориите B, C и TKT.
Директорът на училището инж. Аврамов от своя страна заяви, че благодарение на финансовата подкрепа от ЕС - материалната база на професионалната гимназия е била значително подобрена, което е осигурило по-добри условия за провеждане на учебните занятия. Освен това с помощта на общината и европейската солидарност е извършено разширяване и модернизиране на автопарка. По думите на инж. Аврамов определено има смисъл в реформата, която бе извършена по отношение професионалното образование и дуалното обучение. Той добави, че в гимназията се изпълняват редица европейски проекти и учебното заведение участва в много програми, една от които е Еразъм +, по която от години изпращат ученици за обучение в различни италиански градове.

В Професионалната гимназия по механизация на селското стопанство в Разлог разговарях и с дванадесетокласника Джемал Шемев, който е републикански шампион в категория "Млад фермер" на различни състезания, провели се на няколко места в страната. Други възпитаници на професионалната гимназия пък ни демонстрираха наученото през годините, показвайки своите умения за работа с трактори, автомобилен симулатор, струг и фреза с програмно управление и други", написа още Цветанов.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
218 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2019.05.13 | 06:19

1

НА НИКОЙ НЕ МУ ДРЕМЕ ЗА МАЛОУМНИЯ ФИЗКУЛТУРНИК.НА СНИМКАТА СЕ ВИЖДАТ 30 ЧОВЕКА.ТОВА ЛИ СА УЧЕНИЦИТЕ ОТ ТАЗИ ГИМНАЗИЯ ИЛИ ПРОСТО НЕ МУ ОБРЪЩАТ ВНИМАНИЕ ?

Добави коментар

Водещи новини