Андрей Ковачев участва в среща на тема "Разговор за храбростта и професионализма на българските воини и бъдещето им като част от НАТО и ЕС"

  • 09 май 2019 10:51

  • 117
  • 0
Андрей Ковачев участва в среща на тема "Разговор за храбростта и професионализма на българските воини и бъдещето им като част от НАТО и ЕС"
© ПП ГЕРБ

Кандидатът за евродепутат от листата на ГЕРБ и СДС Андрей Ковачев участва в среща-разговор за храбростта и професионализма на българските воини и бъдещето им като част от НАТО и ЕС. В дискусията с представители на военно патриотични организации, офицери от резерва и граждани на район „Искър“ се включи и народният представител от ГЕРБ Валентин РадевВалентин РадевВалентин Иванов Радев е министър на вътрешните работи в кабинета "Борисов 3" до 31 август 2018.

Андрей Ковачев разясни европейските политики в областта на отбраната и сигурността. „В следващия ЕП, независимо как ще изглежда той, ще има разумни хора и темите, свързани с отбраната и сигурността, ще продължат да са важни“, увери той. Ковачев уточни, че европейските граждани искат физическа и социална сигурност, превенция на тероризма, защита на сигурността на гражданите и гарантиране на националния суверенитет на страните-членки на ЕС. „Всичко, което правим в ЕС и НАТО, е да има силен стълб в Европа,“ допълни Ковачев. На импровизирана анкета с участниците в срещата той попита: „Готови ли сме да дадем повече правомощия на ЕП при решаване на въпросите, свързани със сигурността на страните-членки чрез външната политика на Съюза. Преобладаващата част от присъстващите подкрепиха тезата, че в името на сигурността си е необходимо общата сигурност да бъде с приоритет.

„Държавата започва от отбраната“, посочи Валентин РадевВалентин РадевВалентин Иванов Радев е министър на вътрешните работи в кабинета "Борисов 3" до 31 август 2018. Той допълни, че работата на правителството е насочена, както към решаването на въпросите, свързани с мобилизацията на българската армия, така и с грижата за хората в отбраната, които са поставени в центъра на управленската програма на ПП ГЕРБ. „Европа е най-ценното нещо, което сме създали. Членството ни в НАТО е гаранцията за сигурността на България. Навсякъде, където съм бил и във всички формати, в които съм участвал на международно ниво - винаги получаваме много висока оценка за работата по отбраната на българската граница като външна на ЕС“, посочи Радев.

С благодарност за провеждането на разговора за храбростта и професионализма на българските воини, председателят на Съюза на военноинвалидите и военнопострадалите Петър Велчев подари на Андрей Ковачев и Валентин РадевВалентин РадевВалентин Иванов Радев е министър на вътрешните работи в кабинета "Борисов 3" до 31 август 2018 икона на Свети Георги Победоносец, трибагреник и символи на Съюза.

Последвайте канала на

Novini.bg
117 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини