Кандидатът за евродепутат Андрей Новаков посети общините Ружинци и Бойница

  • 07 май 2019 16:56

  • 166
  • 0
Кандидатът за евродепутат Андрей Новаков посети общините Ружинци и Бойница
© ГЕРБ

В своята работа имам един компас и това е България. Когато обичаш и се гордееш с България, обичаш и се гордееш еднакво както с големите градове, така и с най – малкото населено място. И докато има едно малко село или един отделен човек, който има нужда от помощ и подкрепа, аз ще работя за това.

Това заяви кандидатът за евродепутат от листата на ГЕРБ и СДС Андрей Новаков при посещението си в общините Ружинци и Бойница, съобщиха от пресцентъра на партията. По време на срещите си с жителите на двете видински общини, Андрей Новаков бе придружен от народния представител и областен координатор на ГЕРБ – Видин Владимир Тошев, бившия евродепутат Владимир Уручев и областния управител Албена Георгиева. В разговорите участваха и кметовете на Ружинци и Бойница Александър Александров и Анета Генчева. „Толкова хора сте тук, истински хора. Вашите ръце са вашата биография. Аз съм научен да помня корените си, да помня откъде съм тръгнал. Населени места като Ружинци и Бойница са част от волята ми да продължа напред”, каза Андрей Новаков пред жителите на двете общини.

Кандидатът за евродепутат изрази съжаление, че в предизборната кампания малко се говори за Европа. ”На преден план се изкарват скандалите, фалшивите новини. Вие сте в главната роля – на 26 май вие ще решите кой заслужава да представлява България в Европейския парламент. Факт е, че никой не е направил повече от ГЕРБ. Дали е направено достатъчно? Отговорът е – все още не, но никой не е правил повече. През 2015г. кметът на Ружинци Александър Александров получи в наследство 70% безработица в общината. Това са 7 от 10 жители без препитание. Лесно ли се работи при такова наследство?! Но ние ще довършим всичко до края. За следващия програмен период средствата за България от Европейския бюджет ще бъдат 18 млрд., с близо 4 млрд. повече. Средства, с които развиваме регионите. Внасяме 1 млрд., получаваме 4 млрд. годишно, или най – просто казано, по този план, в рамките на следващите 7 години, всеки българин получава по 2500 лева. Никой от нашите опоненти не може да каже това, просто при тях не е имало работещи европейски програми. 5 млрд. лв. ще получат за развитието си малките населени места – селските райони. Това са средства, с които подобряваме инфраструктурата, подобряваме здравеопазването и образованието, увеличаваме доходите, развиваме населените места”, подчерта Андрей Новаков. Той бе категоричен, че ще работи за Видин. „България не свършва във Видин, България започва от Видин!”, каза кандидатът за евродепутат.

Листата на ГЕРБ и СДС бе подкрепена от бившия евродепутат Владимир Уручев. „След 3 мандата в Европейския парламент, давам път на младите. Познавам ги, знам че могат изключително много. Призовавам ви на 26 май да изберем хората, които правят българския глас в Европа силен, които могат да защитават българските каузи. Това са кандидатите на ГЕРБ – достойни, силни, компетентни”, заяви Владимир Уручев.

Кметовете на Ружинци и Бойница Александър Александров и Анета Генчева бяха категорични, че всичко добро и позитивно, което се случва в общините, е следствие на доброто взаимодействие между местната и държавна власт и достойното място на България в Европа. „ С доверието, което премиерът Борисов изгражда към България, със силни и работещи евродепутати и с подкрепата на държавната власт, българските общини се развиват”, категорично бяха двамата кметове.

Народният представител и областен координатор на ГЕРБ – Видин Владимир Тошев призова жителите на общините Ружинци и Бойница да подкрепят силния отбор на ГЕРБ в изборите на 26 май: „За да продължим напред, за да довършим започнатото, за да заеме Видинска област достойното място, което заслужава”.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
166 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини