Габриел: И Ихтиман допринася България да бъде на второ място в Европа по спечелено финансиране за безплатен интернет WiFi4EU

  • 07 май 2019 15:34

  • 408
  • 0
Габриел: И Ихтиман допринася България да бъде на второ място в Европа по спечелено финансиране за безплатен интернет WiFi4EU
© ПП ГЕРБ

Ихтиман е една от 113-те български общини, които спечелиха финансиране за инсталиране на безплатен безжичен високоскоростен интернет на обществени места в инициативата Wifi4EU. Поздравявам кмета и неговия екип, че благодарение на добрата работа бяха селектирани още в първата покана. Така и Ихтиман допринесе България да бъде на второ място в Европа по брой общини, спечелили финансиране.

Това заяви Мария ГабриелМария ГабриелМария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 г. в Гоце Делчев.   През 1997 г. завършва Езикова, българският еврокомисар за цифрова икономика и цифрово общество в настоящия състав на Европейската комисия, съобщиха от пресцентъра на ПП ГЕРБ.

Тя връчи на кмета символично ваучера за 15 000 евро, които се отпускат за закупуване на оборудване и изграждане на 10 точки за свободен достъп до високоскоростен интернет. Събитието се състоя в залата на ОБС в сградата на общината. На него присъстваха зам. кметовете на община Ихтиман, председателят на ОБС Ихтиман, както и жители на града.

„Този безплатен безжичен интернет дава възможност на Ихтиман да бъде в пряка връзка с останалите общини в България и Европа. Той  ще осигурява на жителите и гостите на нашата община безпроблемна комуникационна свързаност. Това прави нашата община по – видима", заяви кметът на община Ихтиман Калоян Илиев.

След като бъдат изградени WiFi, те ще осигуряват високоскоростна връзка за период от 3 години.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
408 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини