Ева Майдел и Андрей Новаков присъстваха на света литургия и курбан по повод Гергьовден в Ряхово

  • 06 май 2019 12:23

  • 377
  • 0
Ева Майдел и Андрей Новаков присъстваха на света литургия и курбан по повод Гергьовден в Ряхово
© ГЕРБ

Кандидатите за евродепутати на листата на ГЕРБ и СДС за изборите за Европейски парламент Ева Майдел и Андрей Новаков присъстваха на света литургия по повод големия християнски празник Гергьовден.

Това стана тази сутрин в храма „Свети Георги“ в село Ряхово /Община Сливо поле/. Отец Станимир води службата, а Ева Майдел и Андрей Новаков запалиха свещ заедно с десетките вярващи, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ.

Съхраняването на традициите в Ряхово живи и предаването им на младите е гаранция, че селото ще продължава да расте, да се развива и да става все по-хубаво“, каза Новаков при срещата си с хората в населеното място.

„Всеки път, когато идваме в региона се вижда, че има едно нещо повече, дали ще е една детска площадка, дали ще са десет нови работни места... Това означава, че всеки ден с европейските средства се реализират проекти и животът на хората се подобрява“, добави Новаков.

Сред официалните гости бяха още народният представител от ГЕРБ – Русе Пламен Нунев, колегите му Светлана Ангелова и Андраин Райков, кметът на Община Сливо поле Валентин Атанасов, общински съветници, кметът на Ряхово Георги Атанасов, много местни жители и гости.

Събитието продължи с раздаването на традиционен курбан по повод празника. Местната фолклорна група към Народно читалище „Познай себе си“ изпълни песни, посветени на Свети Георги.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
377 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини