Даниела Дариткова откри в Свиленград нов център за ТЕЛК и общежитие за медицински персонал към местната болница

  • 02 май 2019 20:31

  • 921
  • 2
Даниела Дариткова откри в Свиленград нов център за ТЕЛК и общежитие за медицински персонал към местната болница
© Пресцентър ГЕРБ

Председателят на ПГ на ГЕРБ и председател на здравната комисия в парламента д-р Даниела ДаритковаДаниела ДаритковаД-р Даниела Атанасова Дариткова - Проданова е родена на 28 септември 1966 година. На 29 март 2019 г. е откри първата в страната ТЕЛК, създадена по силата на новия правилник. "Това прави нашата МБАЛ-Свиленград иноватор в България", подчерта при откриването управителят на болницата д-р Димитър Ермов. Той увери, че законадателната реформа, направена по отношение на ТЕЛК-овете е работеща и примерът е тук, в Свиленград, съобщават от пресцентъра на ГЕРБ.

Веднага след това официалните гости, сред които – народните представители от ГЕРБ Евгения Ангелова, д-р Георги Станков и Митко Полихронов, заместник-министърът на здравеопазването Светлана Йорданова, областният управител на Хасково Станислав Дечев, кметът на Свиленград инж. Георги Манолов, кметът на Любимец инж. Анастас Анастасов разгледаха и новопостроеното общежитие за медицински персонал в МБАЛ Свиленград. Местната болница е единствената в България, която разполага със собствен жилищен фонд. Общежитието е в двора на болницата. Построяването и обзавеждането му струват 680 000 лева. 556 000 лева са от бюджета на Общината, а собствените средства на МБАЛ са около 125 000 лева, съобщи управителят д-р Ермов. В сградата има 15 апартамента, където ще живеят без наем лекари и медицински сестри, идващи в Свиленград от Стара Загора, Хасково, Димитровград, Ямбол и др.

"Няма малки и големи болници, а такива, които работят добре и инвестират в специалисти и техника", подчерта д-р Димитър Ермов по време на откриването на сградата. Д-р Даниела ДаритковаДаниела ДаритковаД-р Даниела Атанасова Дариткова - Проданова е родена на 28 септември 1966 година. На 29 март 2019 г. е призна, че посещава много общински болници, но е останала изключително впечатлена от свиленградската. "Това е прекрасен пример как нещата се случват, когато болничното ръководство работи рамо до рамо с местната власт. Надявам се този добър пример да бъде популяризиран във всички краища на България. Ние трябва да се учим от това, което сте направили", заяви д-р Дариткова.

Зам.-министър Светлана Йорданова подчерта, че здравеопазване се прави не само с пари, а с нахъсани за работа хора в името на пациента. "Днес откриваме не просто общежитие, а модерно обзаведен дом. Вие сте изключителен пример, че единственият път на младите хора не е да се спасяват в чужбина, а да останат тук, където сме им създали условия за реализация", сподели Йорданова.

Последвайте канала на

Novini.bg
921 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Асен

2019.05.03 | 05:56

1

Българино мисли докога ще търпим ГЕРБ да крадат да се хвалят и народа да мизерства Докога ще търпим да си купуват евтини апартаменти Цветанов колко апартамента купи

Нерон

2019.05.03 | 08:27

2

А Йончева,Нинова? Колко ги имат?Защо не се споменават?
Или за,,любимата партия"- може!

Добави коментар

Водещи новини