Ангел Джамбазки: Да застанем зад българската кауза – дарения за Паметника на Шипка

Евродепутатът и заместник-председател на ВМРО Ангел Джамбазки с коментар относно правото на избор чия благотворителна кауза да подкрепи всеки от нас – катедралата "Нотр Дам" или пък Паметника на Свободата на връх Шипка.

В момента за паметника, символ на българската свобода, са нужни средства за ремонт. Ангел Джамбазки апелира от нуждата да подкрепим българската кауза и да дарим пари за ремонта на Паметника Шипка.

Ето какво написа българският евродепутат в социалната мрежа:

"Никой не може да държи сметка никому за това как и дали проявява благотворителност, това е лично решение. Но плаченето на чужди гробове ми идва в повечко. Не се кахърете толкова за французите, те ще се оправят. Колониална сила са. Ние, българите, трябва да гледаме първо нас си. В момента се извършва мащабен и скъп ремонт на един от символите на България. За пръв път, откакто е построен, прочее. Това е Паметникът на Свободата, известен повече като Паметник Шипка. Гранитен страж, израсъл от недрата на могъщия Балкан, дълбоко вкопан, врязан във всяко българско сърце. Паметникът на българския дух, воля, храброст и себеотрицание. Избирам да подкрепя тази българска кауза. Не бъди чуждопоклонник, бъди български родолюбец. Български патриот. Подкрепи българската кауза, помогни за ремонта на Паметника на Свободата".

Коментари

  1. 2019.04.19 | 07:05

    Kаква е сметка за превод на пари за ремонта ?

  2. 2019.04.19 | 05:56

    Дайте да дадем другари,любим лозунг от едно време. Аз предлагам Джамбазки и всички други патреоте и политици да дарят по една годишна тяхна заплата и тогава да призовават за някаква кауза. Да взима пример от французите те говорят в цифри когато даряват а нашия играч - Дайте да дадем другари.

  3. 2019.04.18 | 22:18

    Прав е ! Да подкрепим Българската кауза !!!

  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Избори

още

Анкета

Според вас имат ли отношение изборите в САЩ в България?

Според вас имат ли отношение изборите в САЩ в България?

Избрано от Интернет