Третата в листата на БСП участвала в кастинга на Слави за политици

Избраната на трето място в листата на БСП за европейските избори Цветелина Пенкова е участвала в кастинга, който шоуменът Слави ТрифоновСлави Трифонов Станислав Тодоров Трифонов e български певец, телевизионен водещ и продуцент. Роден е в организира за набирането на кадри за нов политически проект "Има такава държава", съобщи izbori.bg. 

Изненадващо вчера Цветелина Пенкова, непозната за широката аудитория събра 97 гласа, колкото и Петър Витанов. При балотажа депутатът спечели повече гласове. Цветелина Панкова обаче е дъщеря на лидера на БСП за район Студентски. Видеоклипът с участието на Пенкова е публикуван на Фейсбук страницата на Трифонов през февруари 2018 г. В него завършилата Американския колеж в България и бакалавър "Финанси и икономика" в Оксфорд разказва за работата си в "Роял Банк ъф Скотланд" и последвалото ѝ назначение в Инвестиционния фонд в Англия.

Пенкова е зам.-председател на клуб "Милениум", който събира училите или още учещите в чужбина българи, родени не по-рано от 1981 г. Организацията бе сформирана през март 2016 г. в двореца "Врана" и има около 150 пълноправни членове. Тази година за пръв път "Милениум клуб" участва със собствена листа в избори - под името коалиция "Път на младите", като ползва регистрацията на НДСВ и Новото време. Листата на "Път за младите" е в унисон с името им и е съставена от 17 души до 35 години.

На въпрос на Трифонов защо би искала да се върне в България, младата дама отговаря, че в един момент на човек не му достига да се бори само за своето развитие, а иска да "прави разлика".

"Хареса ми идеята и мисля, че имам какво да кажа. Мисля, че има хора, с които се запознах докато чаках да започнем, които също имат какво да споделят. И в крайна сметка в един момент човек се замисля, че трябва да остави нещо след себе си, което не може да е само в материални измерения", заявява тя

В течение на интервюто Пенкова не успява да отговори на въпросите на Трифонов кои са финансовите министри на България и Англия. "Това са много удачни въпроси, на които аз трябва да знам отговорите", коментира впоследствие тя.

На въпрос върху какво би работила, ако се върне като публична фигура, Пенкова отговаря, че според нея най-големият проблем в България е разделението между хората.

"Ние винаги се делим на леви, десни, сини, червени, на българи в България и българи в чужбина. И ме притеснява точно този момент, че това трябва в един момент да спре, ние всички сме се събрали тук с една обща кауза", завършва тя.

Коментари

 1. 2019.04.15 | 14:53

  В списъка липсват имената на Бенчо Бенчев, неговият съветник Митю Очите, Баневи, Ветко Арабаджийски, Миню Стайков, Гергов и много други видни комунистически приватизатори и борци за финансова справедливост!

  1. 2019.04.15 | 17:41

   Кой ти каза, че липсват? Просто са си пратили заместниците.

 2. 2019.04.15 | 16:53

  Момичето е умно и красиво, както отбеляза и Трифонов, но има малко по-големи амбиции от необходимото и учението в Оксфорд не е по възможностите на всеки родител. В крайна сметка пак икономика.

 3. 2019.04.15 | 16:50

  Браво Гюро, но не си допълни листа до край!

 4. 2019.04.15 | 16:48

  Обединени комунисти сабя не ги сече. Слави министър на културата, зам министри-всички чалга пивици(и Азис). От гнездото на Слави излезна и Деси даже. Само да не се жени и да има издънки от него че става страшно. Може, може и да се ожени но друг да му прави децата!

 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Избори

още

Анкета

Кога трябва да се проведат парламентарните избори?

Кога трябва да се проведат парламентарните избори?

Избрано от Интернет