Делян Добрев ще докладва на Плевнелиев за "Южен поток"

  • 12 ноември 2012 12:21

  • 808
  • 1
Делян Добрев ще докладва на Плевнелиев за "Южен поток"
©

Икономическият министър Делян ДобревДелян ДобревДелян Добрев e заместник-министър на икономиката, енергетиката и туризма (ресор: ще докладва на президента Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното за проекта „Южен поток" след обяд, съобщи самият държавен глава. Той предпочете коментарите по темата да останат след срещата.

Преди дни президентът заяви, че очаква повече информация от правителството за хода на преговорите по газопровода. Тогава той поиска по-голяма прозрачност, като се представят цифри и данни. По-късно премиерът отговори, че ще прати Добрев да докладва пред държавния глава.

В петък от стенограмата от правителственото заседание стана ясно, че ако Българският енергиен холдинг не приеме окончателно решение за участието на България в изграждането на "Южен поток" до 15 ноември, дружеството ще дължи на "Газпром" 70 млн. долара. Тази сума представлява връщане на предоставената отстъпка от цената на природния газ от 1 април с 11 на сто.

Последвайте канала на

Novini.bg
808 1

Коментари 1

Добави коментар
Мамин Убавец

2012.11.12 | 19:09

1
Заради такива НЕДОРОЗУМЕНИЯ и клики като на ТИКВАТА. ще се затрие БЪЛГАРИЯ!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини