Подписваме икономически меморандум с Шанхай

  • 07 ноември 2012 12:37

  • 3360
  • 0
Подписваме икономически меморандум с Шанхай
©

Правителството одобри проекта на меморандум за разбирателство за икономическо сътрудничество между Министерството на икономиката, енергетиката и туризма на България и Комисията по търговия на град Шанхай, Китай.

Двете страни ще си сътрудничат при организирането на промоционални дейности за насърчаване на взаимните инвестиции - семинари, делови срещи, бизнес мисии, инвестиционни панаири и изложения. Те ще насърчават взаимните инвестиционни дейности чрез обмен на информация за специализираните мерки и наредби, за възможностите за създаване на съвместни индустриални проекти и учредяване на смесени предприятия, за откриване на представителства и клонове на компании от България и Шанхай. Институциите ще работят за разширяване на контактите между бизнес средите в България и Шанхай и ще оказват съдействие на компании от Шанхай да инвестират в българските индустриални зони.

Шанхай е с население 23 милиона души и е най-големият финансов и икономически център на Китай, се казва в прессъобщение на министерството. Той е най-голямото контейнерно пристанище в страната и едно от най-натоварените в света. В резултат на политиката на реформи областта реализира собствена програма за "отваряне" зад граница и развитие на новия район Пудон. От 1992 г. насам икономиката на Шанхай се развива с над 10 на сто годишен темп с изключение на 2008 г. и 2009 г.

Последвайте канала на

БТА
3360 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини