Саудитска Арабия иска агнешко от България

  • 05 октомври 2012 16:25

  • 2186
  • 3
Саудитска Арабия иска агнешко от България
©

Саудитска Арабия проявява интерес към вноса на агнешко месо от България. Това стана ясно по време на срещата на зам.-министъра на земеделието и храните д-р Цветан Димитров с представители на бизнеса в Кралство Саудитска Арабия.

Зам.-министър Димитров запозна присъстващите с традициите на страната ни в производството на месни продукти. Той подчерта, че контролът върху производството и търговията на храни у нас е изключително строг през последните няколко години, като се въведоха държавни стандарти за качество на основни хранителни продукти.

Представителите на Саудитска Арабия проявиха интерес към вноса на агнешко месо от България. Те уточниха, че за тях е приоритет да внасят само най-качествената световна продукция, като чистотата на производство у нас, липсата на антибиотици, стероиди и други химикали, биха дали предимство на българското агнешко месо на техния пазар.

Представителите на бизнеса на Саудитска Арабия, заявиха, че доброто сътрудничество между двете страни е от голямо значение за развитието на бъдещите пазарни отношения. Те потвърдиха, че се подготвя спогодба между страната им и България в областта на селското стопанство, която да затвърди тези отношения. Това е едва втората спогодба, която Кралството е подписвало с друга страна и неслучайно е именно с България.

Последвайте канала на

2186 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Ал Тафанах Ал Таеб.х

2012.10.09 | 14:56

3
Максимална възраст на "агнешкото" :18 год..

2012.10.08 | 09:54

2
а к*р не щат ли?

2012.10.08 | 09:54

1
Слагайте отрова да изпукат тия уроди!

Добави коментар

Водещи новини