Съюзът за стопанска инициатива принципно подкрепя линията на бедност да стане 638 лв.

  • 16 септември 2024 14:20

  • 186
  • 1
Съюзът за стопанска инициатива принципно подкрепя линията на бедност да стане 638 лв.
© Pixabay

Съюзът за стопанска инициатива (ССИ) изрази принципна подкрепа за повишаване на линията на бедност с 21,3% (112 лв.) на 638 лева, считано от 1 януари 2025 г., но под условия. Проектът беше обсъден на днешното заседание на Националния съвет за тристранно сътрудничество.

Според ССИ, в мотивите към проекто-постановлението, липсва детайлна информация относно бюджетните средства по групи разходи, които ще са необходими за обезпечаване на увеличените социални плащания. От организацията изразиха своята готовност за участие в по-нататъшни коментари и дискусии, за да бъде осъществена ефикасна законодателна инициатива.

Работодатели и синдикати не се разбраха за новата линия на бедност

Според ССИ предложеното увеличение в размера на линията на бедност за страната за 2025 г. ще доведе до разширяване на обхвата на социалните помощи, ще окаже благоприятен ефект върху онези групи от населението в страната, които са в неравностойно положение и с най-ниски доходи и ще има положително въздействие върху общото потребление.

Единодушие между синдикатите и бизнеса за предложения от кабинета размер обаче не беше постигнато. Представителите на бизнеса подкрепиха предложената промяна, докато синдикатите поискаха промяна в методиката за определянето ѝ.

Последвайте канала на

Теодора Павлова
186 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.09.16 | 15:12

1
Напълнo нoви yсeщания в ceкca: поcтояннa еpекция в пpодължение на някoлкo чaса, издpъжливoст като бик, зacилва ycещанията, yдължaва оpгaзма, пoдобpява кaчeствoто на вкyса и цвeта на cпepмата. Toва е наиcтина гoтино нeщо, жeна ми наиcтина го хаpеса. Кyпиx тyк----> use.my/estoy

Добави коментар

Водещи новини