Оборотът в търговията на дребно е отчел годишен ръст

  • 10 септември 2012 11:34

  • 493
  • 1
Оборотът в търговията на дребно е отчел годишен ръст
©

Оборотът в търговията на дребно през юли е запазил нивото си от предходния месеца, а в сравнение с година по-рано той се е повишил с 1.6 процента, показват данните на НСИ.

Спрямо предходния месец оборотът през юли е нараснал в търговията на дребно с фармацевтични и медицински стоки - с 2.4 процента, в търговията на дребно с автомобилни горива и смазочни материали - с 2 на сто, в търговията на дребно чрез поръчки по пощата, телефона или интернет - с 1.7 процента, и в търговията на дребно с компютърна и комуникационна техника - с 1.5 на сто. Намаление е било регистрирано в търговията на дребно с битова техника, мебели и други стоки за бита - с 1.7 процента, в търговията на дребно с разнообразни стоки - с 0.5 на сто, и в търговията на дребно с храни, напитки и тютюневи изделия - с 0.3 процента.

Спрямо същия месец на 2011 г. през юли оборотът отбелязва ръст в търговията на дребно чрез поръчки по пощата, телефона или интернет - с 19.7 на сто, в търговията на дребно с фармацевтични и медицински стоки - с 10.9 процента, в търговията на дребно с автомобилни горива и смазочни материали - с 6.6 на сто, в търговията на дребно с компютърна и комуникационна техника - с 6.4 процента, и в търговията на дребно с храни, напитки и тютюневи изделия - с 1.8 на сто. Спад се наблюдава в търговията на дребно с текстил, облекло, обувки и кожени изделия - с 15.8 процента, в търговията на дребно с разнообразни стоки - със 7.1 на сто, и в търговията на дребно с битова техника, мебели и други стоки за бита - с 6.5 процента.

Последвайте канала на

Десислава Станева
493 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
СТАКМИСТИКА

2012.09.11 | 14:21

1
ПО ДАННИ ОТ НАЦИОНАЛНИЯ СТАКМИСТИЧЕСКИ ИНСТИТУТ

Добави коментар

Водещи новини