При опция какво да си купят с ваучера от работодател, българите често избират храна

  • 18 юни 2024 11:03

  • 315
  • 1
При опция какво да си купят с ваучера от работодател, българите често избират храна
© Novini.bg/ Canva

От 1 юли хартиените ваучери за храна остават в историята. Имаше 6-месечен преходен период, в който важаха старите ваучери и новите - дигитални.

"Социалните придобивки на служителите могат да варират, като ваучерите не е задължително да са винаги за храна, но най-често, когато работниците имат избор, предпочитат именно такива", заяви генералният мениджър на оператора на ваучери за храна Tombou Bulgaria Борис Милев.

Пред Bloomberg TV Bulgaria той уточни, че в други страни подобни ваучери важат и за туристически услуги.

Ваучерите за храна вече ще са само електронни от 1 юли

Работниците, които получават ваучери в България, са около 700 хиляди, като социалните придобивки у нас включват и спортни карти, или допълнително медицинско осигуряване.

"Дигитализирането на ваучерите за храна носи много позитиви за всички по веригата – работодатели, работници, оператори и търговци. За работодателите то улеснява целия процес, намалявайки административните пречки. Търговците, от своя страна, няма да трябва да складират и да изпращат до операторите хартиени ваучери, а ще получават изплащанията още на следващия ден, по дигитален начин", отбеляза предимствата на електронния формат мениджърът. 

За дигиталните ваучери работодателите трябва да раздадат пластики, които важат пет години. Те ще се използват като банкови карти на POS терминалите в дадени търговски обекти.

Борис Милев обясни, че са изградили приложения и платформи за мобилни телефони, с които потребителите да имат достъп до информация за ваучерите.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
315 1

Коментари 1

Добави коментар

2024.06.18 | 12:01

1
Съпрyгът ми и аз свaлиxме излишнитe килoгpами бeз диeтa и cпopт и самo за две сeдмици. Най-ефeктивното лeкаpcтвo, което помогна на милиoни и ще ви пoмогнe:----> shorter.me/keto

Добави коментар

Водещи новини