Изграждат индустриален парк за десетки милиона край Търговище

  • 12 юни 2024 11:46

  • 301
  • 1
Изграждат индустриален парк за десетки милиона край Търговище
©

Индустриален парк за 34 милиона лева ще бъде изграден в Търговище по Плана за възстановяване и устойчивост.

Градът е сред десетте областни центъра в България, които Министерството на иновациите и растежа одобри за финансиране по Програмата за публична подкрепа за развитието на индустриални райони, паркове и подобни територии и за привличане на инвестиции, информират от пресцентъра на общинската администрация в Търговище. 

От местната управа поясняват, че между общинския "БКС Индустриален парк Търговище" ЕООД и "Прима Магна Груп" АД. Акционерното дружество заяви желание за партньорство пред общината през 2023 г. и ще осигури част от необходимите имоти, върху които ще бъде изградена зоната. 

Според изискванията на програмата е необходимо да бъдат осигурени поне 300 дка за обособяването на индустриалния парк. В обхвата му ще се включат частни и общински имоти в промишлената зона на града. 

Набелязани са терени, които са в близост до главния път София-Варна, до железопътна линия и с възможност за изграждане на необходимата техническа инфраструктура, допълват от администрацията на кмета Дарин Димитров.

Проектът е на обща стойност от над 34 милиона лева. От тях 27 милиона лева са осигурени от програмата, а останалите са съфинансиране от "БКС Индустриален парк Търговище" ЕООД и "Прима Магна Груп" АД, което е и изискване на програмата. 

Последвайте канала на

Десислава Станева
301 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.06.12 | 23:54

1
СКЛАДОВЕТЕ СА ИНДУСТРИЯТА НА ПСЕТАТА

Добави коментар

Водещи новини