Защо бензинът достигна стойностите на дизела по бензиностанциите?

  • 08 май 2024 10:38

  • 1106
  • 6
Защо бензинът достигна стойностите на дизела по бензиностанциите?
© Pixabay

Тенденциите отпреди 10 дни бяха, че цената на бензина достигна тази на дизела, в момента не са така, но все още не са отбелязани на колонките. Цената на бензина за тези 10 дни падна с около 10 ст. очаква се да падне още. Пазарите са много динамични. В световен мащаб имаше по-голямо търсене на бензин. Това заяви в "Денят започва" Димитър Хаджидимитров - председател на Асоциацията на българските търговци, производители, вносители и превозвачи на горива.

Той обясни, че увеличаването и намаляването на цените на горивата винаги е плавно. В България има над 4500 обекта и няма как няколко компании да решават как ще вървят цените.

По думите му, цените на горивата се определят от доста фактори. По-голямото търсене предполага по-високи цени, военни действия или проблем с някаква рафинерия също се оказват фактор.

"Когато няма потребление на една стока, цената й пада, ако има голямо търсене, ще се вдигне. Цените, на които ние българите пазаруваме от нашите бензиностанции са близки до европейските".

Димитър Хаджидимитров смята, че провеждането и предлагането на политиките на Зелената сделка ще оскъпи цените на горивата в по-дългосрочен план.

"Поскъпването ще бъде с не повече 2-3 ст. на литър", каза още той.

По-високи цени на горивата през лятото?

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
1106 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
Ха

2024.05.08 | 12:29

2
Целта постигната, индианците от Америка ще си вкарват горивото в България!
Ху кеърс

2024.05.08 | 12:49

6
Ти си индианец малоумник купи си волга яж свинска лой и слушай турско руска музика мангассар
Ху кеърс

2024.05.08 | 12:47

5
Нидерландия дизел 1,70€ бензин 2€ минимална заплата 2800€
ИБАНИЯ ОЛИГОФРЕН МЍРОСЛАВ БЛАЖЕВ-АТИЛКАТА

2024.05.08 | 12:44

4
Жената, заради която отвлече автобуса, не иска да го види 33-годишният Мирослав Блажев – Атилката, който на 27 януари т. г. отвлече автобус с 37 пътници, двама шофьори и стюардеса, за кратко време е станал звезда в Ловешкия затвор. Пандизчиите са готови пари да броят, за да го видят. Все им е в устата. За едни е герой, за други – глупак. И първите, и вторите обаче го жалят по причина, че от каквито и мотиви да се е водил, ще има да мачка пандиз чийската кушетка. „Съжалявам за стореното. Каквото реши съдът, ще го приема. Направих спонтанно това деяние поради невъзможността да получа справедливост за бременната си приятелка Розинка, която миналата година Петър Ганев от с. Хераково удари с кола. Действах под напрежение от този инцидент. Не исках да наранявам никого в автобуса. Пишман терористът ,се посещава само от майка му Рени Димитрова. Жената, заради която беше отвлечен автобусът, е заявила, че не иска да се среща с него. Психолог и психиатри извършват специално наблюдение над Атилката. Целта е да се установи дали не страда от разстройство на личността-шизофрения. Възможно е травмата, която е получил през 1997 г., да е отключила психичните му проблеми. След нараняването преди години Атилката се оплаквал от напрежение, тревожност, емоционална лабилност и невъздържаност.
К

2024.05.08 | 12:43

3
“В България има над 4500 обекта и няма как няколко компании да решават как ще вървят цените“ И все пак точно това се случва

2024.05.08 | 10:43

1
Съпрyгът ми и аз свaлиxме излишнитe килoгpами бeз диeтa и cпopт и самo за две сeдмици. Най-ефeктивното лeкаpcтвo, което помогна на милиoни и ще ви пoмогнe:----> shorter.me/keto

Добави коментар

Водещи новини