Експерт: Нарочно слагат Владимир Малинов за министър, за да замита следи в енергетиката

  • 10 април 2024 14:31

  • 661
  • 1
Експерт: Нарочно слагат Владимир Малинов за министър, за да замита следи в енергетиката
© Булфото (архив)

Никой не обърна внимание на сигнала за корупция за над 100 млн. лева по обществена поръчка за газохранилището "Чирен", на всичкото отгоре ни сервират Владимир МалиновВладимир МалиновВладимир Малинов е назначен за министър на енергетиката в служебния кабинет с премиер като министър на енергетиката. Нарочно го слагат, за да замита следи. Това каза пред БНР енергийният експерт Красимир Манов и обясни, че с други експерти са подали сигнал до редица институции:

Всичко по темата:
Скандалите в политиката, краят на 49-то НС и служебният кабинет 907

"Става въпрос за много сериозни неща - за корупция за над 100 млн. лева, която същият този Владимир МалиновВладимир МалиновВладимир Малинов е назначен за министър на енергетиката в служебния кабинет с премиер, като изпълнителен директор на "Булгартрансгаз", възлага да се направи одит по обществената поръчка на вътрешния одитор, който самият той е назначил в "Булгартрансгаз". Когато този одитор му казва да не променят конструкциите на сондажите, отделните точки по обществената поръчка, той въобще не се съобразява, дори започва да го преследва с управителния си съвет  и с технико-експертиния си съвет. Отгоре на всичко ни го сервират същия този Владимир МалиновВладимир МалиновВладимир Малинов е назначен за министър на енергетиката в служебния кабинет с премиер като нов министър. ... Той е поредният енергиен министър, който нищо не разбира от енергетика, той е юрист". 

Главчев обяви имената на министрите. Радев: Отиваме на избори 2 в 1 на 9 юни

Манов припомни, че "активното участие на Малинов се вижда" и в изтеклата в медиите Пътна карта на "Турски поток", открита от "BG elves", след като хакери разбиха електронната пощата на сътрудник на приближения до Владимир Путин руски политик Александър Бабаков.

"Сега излязоха нещата и за "Боташ", договор, който пак е подписан от Владимир МалиновВладимир МалиновВладимир Малинов е назначен за министър на енергетиката в служебния кабинет с премиер, който е в изключителен ущърб на националната и на енергийната сигурност на страната. И с цялата си наглост ни сервират този човек за министър на енергетиката", подчерта Красимир Манов.

Според енергийния експерт "всички политици са в омерта и затова гузно мълчат" за "Боташ", за "Турски поток", а новите реактори на АЕЦ с технология АР-1000.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
661 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.05.25 | 07:46

1
❤️ Г­­­о­р­е­­щ­­и­­ ­­­м­о­­м­­­и­ч­­е­т­­а­­ ­­в­­и­­­ ­­­о­­ч­­­а­к­­­в­а­т ­-­­­ X­­1­­­8­.­­F­­­U­­­N

Добави коментар

Водещи новини