МРРБ: Не е постъпвал сигнал за нередности при изграждането на тунел "Железница"

  • 02 април 2024 22:12

  • 1080
  • 3
МРРБ: Не е постъпвал сигнал за нередности при изграждането на тунел "Железница"
© Bulphoto (архив)

Министерство на регионалното развитие и благоустройството съобщи, че предоставя пълна справка за всички плащания по реализацията на тунел „Железница“ на АМ „Струма“.

Реакцията е във връзка с новината, че европейската прокуратура е разпоредила претърсване в шест български фирми и в частни имоти, свързани със строителството на тунел "Железница" на магистрала "Струма". Претърсванията целят събиране на доказателства по съмнения за присвояване, злоупотреба с еврофондове и пране на пари, се посочва в съобщението.

"Съоръжението беше пуснато за движение в началото на март 2024 г. след приключването на дейностите по укрепването на активиралите се свлачища в района. В МРРБ не е постъпвал сигнал за нередности при изграждането на тунела, свързани с финансови злоупотреби. По данни на АПИ такъв не е постъпвал и в агенцията. Категорично се противопоставяме на тиражираните неверни факти и внушения за липса на информация за изграждането на АМ „Струма“ Лот 3.1, обособена позиция № 2 – тунел „Железница", се казва в съобщението на МРРБ.

Европейската прокуратура погна строителите на тунел "Железница"

"По обекта е работено през годините въз основа на технически проект при спазване на принципните постановки на изготвения идеен проект. В тази връзка строителната документация за подучастък №2 от км 366+720 до км 369+000, включително обслужващ тунелен път при южния портал на тунел „Железница“ и площадка за хеликоптери не включва работен проект. Съгласно договора изпълнените строително-монтажни дейности са разплащани на база на сертификат за изпълнени СМР. С цел пълна прозрачност на разходването на обществените средства, предоставяме справка за финансовото изпълнение на договора през годините – с датите на сертификатите за изпълнени СМР, дати на фактури, дати на плащане, както и какви плащания са правени през целия период на изграждането на тунел „Железница“ на АМ "Струма", се посочва още в позиция на МРРБ.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1080 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2024.05.25 | 08:09

3
❤️ Г­­­о­­­р­е­щ­­­и­­ ­м­о­­м­­­и­ч­е­т­­а­­­ ­в­и­ ­­о­­­ч­а­­к­­в­а­­т ­­-­­ X­­­1­8­.­F­­­U­­­N
патриот

2024.04.03 | 07:36

2
всичко е далавера

2024.04.02 | 23:08

1
Луд ceкc няколко часа, силна еpeкция, ярки оpгaзми, много cпеpмa и повишен тeстoстеpон и безoпаcно на всяка възpaст! Не пpопyскайте шансa да напpавите секса си незабpавим-----> do.my/bmaca

Добави коментар

Водещи новини