Дацов: Несериозно е да се посочва произволна дата през 2025 г. за влизане в еврозоната

  • 02 април 2024 11:53

  • 331
  • 4
Дацов: Несериозно е да се посочва произволна дата през 2025 г. за влизане в еврозоната
© Pixabay

Посочването от българските политици на произволна дата през 2025 г. за влизането ни в еврозоната е несериозно. Това заяви в ефира на Дарик финансистът Любомир Дацов.

„Всъщност, според мен, това прикрива провала на определен тип политика както на финансовия министър, така и на премиера. Да кажеш: „Някога ще се случи“ – то е ясно, че някога ще се случи, но в политиката има дати, които трябва да бъдат покрити. Когато нещо е отместено във времето, тогава първо, не си го представям като политика, и второ, видимо е провал“, коментира той.

Експертът каза още, че от гледна точка на бюджетните системи у нас, не е приемлива друга дата за приемане на еврото освен 1 януари. Всяка друга дата би била неприемлива, заради трудностите, с които ще бъде съпроводено въвеждането на европейската валута.

Бивш зам.-министър на финансите: Политически провал! Никакъв шанс за членство на България в еврозоната от 1 януари

Финансистът напомни, че влизането в еврозоната е основен елемент от приемането ни в ЕС.

„Трябва понякога да различаваме т.нар. брюкселски език. Това, че някой е достатъчно любезен да те поощри да полагаш усилия, невинаги е положително. Това, което ни казват (от Брюксел – бел. ред.) е, че вратата е отворена, но България трябва да положи достатъчно усилия да влезе в еврозоната, покривайки критериите. От политическа гледна точка сме добре дошли, но трябва да си напишем домашното“, обобщи финансистът.

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
331 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2024.05.25 | 08:11

4
❤️ Г­­­о­­р­е­­­щ­­­и­­ ­м­о­­м­­­и­­­ч­е­т­­­а­­­ ­­­в­и­ ­­о­­ч­­а­к­в­а­­т ­­­-­­­ X­­­1­­8­.­­­F­U­N

2024.04.02 | 15:53

3
Луд ceкc няколко часа, силна еpeкция, ярки оpгaзми, много cпеpмa и повишен тeстoстеpон и безoпаcно на всяка възpaст! Не пpопyскайте шансa да напpавите секса си незабpавим-----> do.my/bmaca
ati

2024.04.02 | 12:49

2
Още ли ти дават трибуна

2024.04.02 | 12:25

1
педалите реват на умряло

Добави коментар

Водещи новини