Министър Богданов: България е добро място за инвестиции и правене на бизнес

  • 21 март 2024 12:48

  • 227
  • 3
Министър Богданов: България е добро място за инвестиции и правене на бизнес
© МИ

България е добро място за инвестиции и правене на бизнес. Това заяви министърът на икономиката и индустрията Богдан Богданов Богдан Богданов През 2022 г. Богдан Богданов е назначен за изпълнителен директор на Българската агенция за по време на първата копка на изцяло нов завод на Schneider Electric, който ще бъде построен край Пловдив в Тракия икономическа зона. Инвестицията е за над 107 млн. лв. и 110 нови работни места.

България е стратегическа за производството на френската компания, изтъкнаха по време на събитието от ръководството на Schneider Electric у нас. На церемонията присъстваха още посланикът на Франция Н. Пр. Жоел Майер, заместник-министърът на иновациите и растежа Мартин Гиков, изпълнителният директор на Българска агенция по инвестиции Мила Ненова, представители на Френско-българската търговска камара, на Американската търговска камара в България, както и на общините Пловдив и Радиново.

Мария Габриел: Заедно външната политика и търговско-икономическите отношения на България правят страната ни по-силна

По време на церемонията министър Богданов посочи, че инвестицията на иновативната фабрика на френската компания е важен проект за страната ни, защото създава добавена стойност в нашата икономика.

„Този проект е важен, защото е първият проект, чрез който България променя начина, по който работи с инвеститори. Това е първият проект от последните 20 години, който получава директна държавна помощ не само за изграждане на пътна инфраструктура, а директна финансова помощ за осъществяването на тази инвестиция“, каза министър Богданов. Той беше категоричен, че по този начин страната ни показва промяна в подхода към инвеститорите, както и че е активен партньор в изграждането на големите инвестиционни проекти.

Министър Богданов поздрави екипа на Българската агенция за инвестиции, на Тракия икономическа зона и всички, които са работили за това този проект да се случи именно в България, а не на друго място в Европа. Той изрази увереност, че успехите на Schneider Electric в страната ни ще дадат пример и на други компании да правят бизнес у нас. „Сигурен съм, че подходът, който имаме към инвеститорите, ще доведе до трансформацията на нашата икономика, за която всички се борим“, допълни още министърът.

Инвестиционният проект на Schneider Electric в България е свързан с нова производствена база, в която ще бъдат внедрени последен клас технологии и ново оборудване, въглеродно неутрални строителни материали и използване на възобновяеми източници.

Във фабриката в Пловдив ще се асемблират, тестват и опаковат прекъсвачи и други електропродукти за ниско напрежение. Предвижда се внедряване на последен клас софтуерни технологии, индустриални автоматизации, възобновяеми източници на енергия и др.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
227 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2024.05.25 | 08:43

3
❤️ Г­­о­р­­­е­­­щ­­и­­ ­­м­­о­­м­­и­ч­е­­­т­­­а­ ­в­­­и­­­ ­­­о­­ч­­а­к­­­в­­­а­т ­­-­­ X­­­1­8­­.­F­­U­­N

2024.03.21 | 19:17

2
Най-доброто място? За това ли Райфайзен банк прекрати участието си в България?

2024.03.21 | 14:53

1
Съпрyгата кyпи кaпcyли които подобpиxа ceкcа ни и пpомeниха живoта ни! Сeга съпpyгата ми е дoволнa и се чyвствaм като aлфa мъжки. Не пpопyскайте шансa да напpавите секса си незабpавим, eто тeзи кaпсyли:----> use.my/bioman

Добави коментар

Водещи новини