„Булгартрансгаз” oбявиха обществена поръчка за над 586 млн. лева

  • 21 март 2024 06:56

  • 524
  • 1
„Булгартрансгаз” oбявиха обществена поръчка за над 586 млн. лева
© Novini.bg/ Canva

По предложение на изпълнителния директор на „Булгартрансгаз” Владимир Малинов, Управителният и Надзорният съвет на дружеството решиха да започнат обществена поръчка във връзка с инициативата на газопреносните оператори на България, Гърция, Румъния, Унгария, Словакия, Украйна и Молдова за Вертикален коридор. Това се случва в изпълнение на решение на Народното събрание от 14 март 2024 г., обнародвано в Държавен вестник.

Започването на обществената поръчка е свързано с реализацията на проектите за повишаване на капацитета за пренос на природен газ в точките за междусистемно свързване Кулата/Сидирокастро в посока от Гърция към България и Негру Вода/Кардам в посока от България към Румъния. Прогнозната стойност на обществената поръчка е в размер на 586 669 410 лева без ДДС.

Половин милиард лева е обществената поръчка за Вертикалния газов коридор към Румъния

Разширението на газопреносната инфраструктура на „Булгартрансгаз” ще позволи постигане на целите на Вертикалния коридор за диверсификация и подобряване сигурността на доставките чрез пренос на допълнителни количества природен газ от юг на север, уточняват от дружеството.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
524 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.03.21 | 11:35

1
Съпрyгата кyпи кaпcyли които подобpиxа ceкcа ни и пpомeниха живoта ни! Сeга съпpyгата ми е дoволнa и се чyвствaм като aлфa мъжки. Не пpопyскайте шансa да напpавите секса си незабpавим, eто тeзи кaпсyли:----> use.my/bioman

Добави коментар

Водещи новини