България е дестинация с благоприятни условия за бизнес

  • 20 февруари 2024 09:57

  • 215
  • 3
България е дестинация с благоприятни условия за бизнес
© Novini.bg/ Canva

България е идентифицирана като дестинация с благоприятни условия за правене на бизнес. Това заяви  в „Добро утро, Европа“ Весела Тодорова-Музетиг – изпълнителен директор на Френската търговска камара. Организацията подготвя проучване на бизнес средата у нас. Факторите,които затрудняват инвеститорите, са политическата нестабилност, забавената дигитализация и правната рамка, каза Музетиг.

„Данъчната ставка продължава да бъде посочена от нашите компании като основно предимство. След това идва членството в Европейския съюз и на трето място, сред много други предимства – цената на труда. Много интересно е, че тези три предимства продължават да се посочват“, обясни представителят на Френската търговска камара.

„В същото време, към трудностите, които посрещат компаниите, увеличаващата се цена на труда се посочва като нов фактор – за първи път тази година“, посочи тя.

„България е с лесен достъп до иновации. Сравнително лесно се регистрира компания и може бързо да се започне бизнес“, каза още Музетиг.

Проучване: Трябва да забогатеем с още 8%, за да настигнем стандарта на средния европеец

Според френския бизнес у нас, в страната има известна липса на работна ръка и това налага необходимостта от държавна политика за преодоляване на проблема, отбеляза тя.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
215 3

Коментари 3

Добави коментар

2024.02.20 | 13:03

3
Шoкиpан съм, наскоро наyчих, че 90% от хоpата са заpазени с пapазити, поpади тях имаме повечето зaбoлявaния (включитeлно pак), алеpгии, хpонична умора и главоболие, тоpбички под oчите, акнe и пaпилoми, чести настинки и слаб имyнитет, тази инфeкция бавнo ни yбивa. Вземeте тecта и pазберете дали сте заpазени----> shout.to/testa

2024.02.20 | 10:10

2
Я пак
КО ЛИМ БЕ СИМ ПАЛИМ

2024.02.20 | 10:09

1
ВЕЛКОМ ТУ ДЪ ХЕЛЛ! :)

Добави коментар

Водещи новини