Правят индустриална зона на площ от 4500 дка край Варна

  • 16 февруари 2024 15:26

  • 602
  • 2
Правят индустриална зона на площ от 4500 дка край Варна
© Булфото

Започва реален процес по подготовка на конкретните терени за обособяване на индустриална зона край Варна. Предвижда се в нея да има и агро хъб. Това обяви  министърът на икономиката и индустрията Богдан Богданов Богдан Богданов През 2022 г. Богдан Богданов е назначен за изпълнителен директор на Българската агенция за след среща с кмета на Варна Благомир КоцевБлагомир КоцевБлагомир Коцев е новият кмет на Община Варна, като бе избран с 53.06% на балотажа на местните избори и представители на Общинския съвет в морския град. 

Става въпрос за около 4500 декара южно от аксаковското село Слънчево. От думите на министър Богданов стана ясно, че северно от магистрала „Хемус“ ще бъде разположен предвиденият агро хъб, който се очаква да се превърне в притегателен център за производства от хранително-вкусовата промишленост.

Проектът е обсъден с Министерството на земеделието и храните, като министър Кирил ВътевКирил ВътевКирил Вътев в член на Управителния съвет на Асоциацията на месопреработвателите и собственик на го е приветствал, отбеляза Богданов, предава Дарик.

Оставащите около 3000 декара южно от магистрала „Хемус“ ще бъдат основно насочени към индустрии с висока добавена стойност, като ще се използват логистичните предимства, които Варна дава, посочи икономическият министър.

Той уточни, че проектът ще е съвместен – между „Национална компания индустриални зони“ и общините Варна и Аксаково.

Изграждането на новата индустриална зона може да започне през 2025 г., като тази година могат да се заложат процеси за документална подготовка, отбеляза кметът на Варна Благомир КоцевБлагомир КоцевБлагомир Коцев е новият кмет на Община Варна, като бе избран с 53.06% на балотажа на местните избори.

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
602 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2024.05.25 | 10:14

2
❤️ Г­­­о­­­р­­е­щ­­и­ ­­­м­о­м­­и­­­ч­­е­­т­­­а­­­ ­­­в­и­­ ­о­­­ч­­а­­­к­в­­­а­­­т ­­-­­ X­­­1­­­8­­.­­­F­U­­N

2024.02.16 | 20:04

1
Искaте луд сeкc за 3 чaса, силнa еpeкция, ярки оpгaзми, много cпеpмa и повишeн теcтoстеpон! Тaзи подoбpeна фоpмyла на Bиaгpа вече е бeзопаcна на всяка възpаст! Не пpопускайте шанса да направите ceкcа си незабpавим---> do.my/bluestone

Добави коментар

Водещи новини