Заложените капиталови разходи в бюджета на Община Казанлък ще бъдат използвани приоритетно за населените места

  • 06 февруари 2024 15:06

  • 915
  • 1
Заложените капиталови разходи в бюджета на Община Казанлък ще бъдат използвани приоритетно за населените места
© Wikipedia

Заложените капиталови разходи в бюджета на Община Казанлък за 2024 г. са в размер на пет милиона и 600 хиляди лева, като приоритетно те ще се използват за населените места на територията на общината, съобщават от пресцентъра на местната администрация.

В бюджета са заложени над два милиона лева за изграждане на ВиК инфраструктура в град Крън и за доизграждане на главен канализационен колектор. 

През настоящата година предстои да бъде направен и ремонт на покрива на кметство Голямо Дряново, като заделените средства за това са 65 хиляди лева. Изградено ще бъде и локално пречиствателно съоръжение в село Копринка. В бюджета са предвидени средства още за благоустрояване на двора на училището в Розово, както и за преустройство и подмяна на предназначението на сградата на здравната служба в село Горно Изворово, за което предстои да бъде изготвен проект. Сумата от 17 хиляди лева е предвидена за закупуване на пътни знаци и поставяне на маркировка в село Бузовград, а 5 хиляди лева ще бъдат отделени и за поставяне на чакъл на улица "Митко Палаузов" в населеното място.

В Плевен ще обсъдят бюджета за 2024 г.

Ул. "Шипка" в село Шейново ще бъде напълно асфалтирана, като заложените средства за това са в размер на над 25 хиляди лева.

През тази година ще бъдат закупени машина и оборудване за селата Розово и Ръжена, както и компютри за кметства Енина и Горно Черковище и училищата в Шипка и Кънчево и климатици за кметствата в Ясеново и Горно Черковище, посочват още от общинския пресцентър. 

В ход е и проектирането на физкултурни салони в Основно училище "Христо Ботев" в село Енина и Основно училище "Св. Паисий Хилендарски" в село Хаджидимитрово.

В бюджета за 2024 г. на Общината са заложени и ремонти на общинската пътна мрежа от четвъртокласния път, който свърза всички насели места с град Казанлък, като сумата за това е над 300 хиляди лева. 

Предстои тазгодишният бюджет на Община Казанлък да бъде гласуван на извънредна сесия на местния Общински съвет. Това се очаква да се случи до средата на месеца. Тази година местната администрация предлага бюджет с около 8 млн. лв. по-голям от миналогодишния или общо над 117 милиона лева, посочва БТА.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
915 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.02.06 | 15:34

1
Чували ли сте за аналог на виа_грата, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Аз лично го пробвах и сега го препоръчвам на всички, това подобри сeкca ни и спаси брака ни. Ето какво може да направи тя----> mub.me/bioex

Добави коментар

Водещи новини