15 хил. компании в сектора на търговията изпитват сериозни затруднения на пазара

  • 31 януари 2024 15:01

  • 224
  • 1
15 хил. компании в сектора на търговията изпитват сериозни затруднения на пазара
© Novini.bg/ Canva

15 хил. компании в сектора на търговията изпитват сериозни затруднения на пазара, но постепенно бизнесът излиза от кризата. Това показва проучване на бизнес средата в този сектор. 

Търговията е с по-добри икономически резултати от останалите сектори в страната, коментира Иво Желев, директор на агенцията, провела изследването.

Проучването показва дълбоко разделение в сектора по състоянието на компаниите. Мениджърите на големите проспериращи търговски вериги очакват те да продължават да растат, докато по-малките, особено в районите на Северна България, са със сериозни проблеми в икономическите показатели, казва Иво Желев от агенцията, провела изследването.

"Търговските компании, които се намират в такова неблагоприятно положение са 14%, което не трябва много да ни успокоява, защото в крайна сметка това са близо 15 000 компании, които изпитват много сериозни проблеми", казва той.

Предприемач: Само хората, които имат знания, могат да са спокойни за бъдещето си

Анализът показва още свиване на потреблението заради демографските проблеми и опитите на министри да се месят в пазара. Най-много българинът харчи за здраве и лекарства. Следват месото и месните продукти, млякото и млечните продукти, алкохола и акцизните стоки.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
224 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.01.31 | 18:10

1
Моят съвет към всички: опитайте новата безопасна виагра, която е в пъти по-силна от обикновената и е безопасна на всяка възраст. Това промени живота ми и нашия секс. Това е, което тя може да направи---->> mub.me/bioex

Добави коментар

Водещи новини