КНСБ иска гаранции за работещите в "Мини Марица-Изток"

  • 21 август 2012 12:46

  • 862
  • 0
КНСБ иска гаранции за работещите в "Мини Марица-Изток"
©

Ръководствата на КНСБ и Федерацията на независимите синдикати на миньорите (ФНСМ) изразяват своята увереност, че с новия мениджърски екип ще се проведат спешно отговорни и конструктивни преговори за подписването на КТД, с който ще се гарантират доходите на хилядите работещи в дружеството, нормални условия на труд и ритмичното изпълнение на производствената програма.

Това съобщават от пресцентъра на КНСБ. Според работническата организация, така ще се гарантират стабилността и бъдещето на "Мини Марица – Изток” ЕАД и на българската енергийна система.

Оттам припомнят, че поради липсата на ефективен социален диалог и неизпълнение на ангажименти, поети в стачното споразумение, подписано на 22 януари 2012 г., периодично в най-голямото въгледобивно дружество "Мини Марица – Изток” ЕАД ескалираше социално напрежение.

"Нееднократно синдикалните организации и стачните комитети в дружеството декларираха готовност за отстояване правата на миньорите, като последния срок за подписване на Колективния трудов договор, който дадоха в деня на честване на 60-годишнината на "Мини Марица – Изток” ЕАД, е най-късно началото на септември 2012 г.", коментират още от КНСБ.

Последвайте канала на

862 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини