Бум на разпродажбите

  • 19 август 2012 17:04

  • 1128
  • 0
Бум на разпродажбите
©

В разгара на летните намаления витрините в София са пълни с примамливи предложения. Почти всички магазини привличат клиенти с атрактивни оферти за намаления стигащи до 70%.

Макар и все още далеч от мащабите на разпродажбите в Западна Европа и Съединените щати, намаленията у нас също стават все по-примамливи.

Съветът на специалистите е хората да не се хвърлят още на първия магазин и да не разчитат само на обявения процент намаление. "Ако си харесате продукт, който е солидно намален, твърде вероятно е с една половинчасова обиколка по търговската улица да намерим същия артикул в още два - три магазина. Сравнявайки абсолютната стойност на тези цени, ще вземем най-доброто решение", каза пред БНТ Богомил Николов от Асоциация "Активни потребители".

У нас разпродажбите набират скорост, но все още са далеч от мащабните кампании в чужбина, които привличат опашки от тъмни зори. А основната причина е, че пазарът е малък, търговците зареждат малко и затова по-скъпа стока, а потреблението е свито заради ниските доходи. Така или иначе обаче промоциите стават все по-популярни.

Оказва се, че българинът става все по-грамотен потребител, а жалбите, особено покрай разпродажби, вече са рядкост.

Последвайте канала на

1128 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини