Никола Минков: Всеки онлайн магазин трябва да спазва 14-дневния срок за връщане на закупена стока

  • 18 декември 2023 19:01

  • 1495
  • 1
Никола Минков: Всеки онлайн магазин трябва да спазва 14-дневния срок за връщане на закупена стока
© БНТ
Слушай новината Слушай новината

1 милиард 950 милиона евро или 19% е ръстът в онлайн търговията спрямо предходната година. Можем доста да подобрим електронната търговия и екосистемата като цяло. Очакваните прогнози за догодина отново са двуцифрени.Това каза в интервю за „Още от деня“ Никола Минков, член на Управителния съвет на Българската асоциация за електронна търговия.

"Онлайн търговията прогресира всяка година. Традиционно българите предпочитат дрехи, обувки и аксесоари, малки и големи електроуреди. Има възкръсване на туристическия сектор, който пострада доста покрай COVID, сега потребителите наваксват. Козметика, парфюми са предпочитани от потребителите със стабилен ръст", добави той. 

Никола Минков, Serpact: Със средства от ПРСР успяхме технически да обезпечим бизнеса си

Тази година жалбите при онлайн поръчки са нищожен процент, посочи Минков. И добави, че разработват 150 критерия за онлайн магазините, които трябва да преминат, за да могат да бъдат сертифицирани.

Минков подчерта, че всеки онлайн магазин трябва да спазва 14-дневния дневен срок за връщане на закупена стока. 

Последвайте канала на

Теодора Павлова
1495 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.12.18 | 23:58

1
Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може:----->> mub.me/bioex

Добави коментар

Водещи новини