Министър Богданов: Икономиката ни се променя, вече не сме място за нископлатена работна ръка

  • 12 декември 2023 18:47

  • 1406
  • 4
Министър Богданов: Икономиката ни се променя, вече не сме място за нископлатена работна ръка
© БНТ
Слушай новината Слушай новината

Инвестициите са един отосновните елементи, на които се залага, за да постигнем прогнозирания в Бюджет 2024 иконически ръст от 3%. Това каза в предаването "Още от деня" по БНТ министърът на икономиката и индустрията Богдан Богданов.

Днес имаше добра новина в тази посока - инвестиция от 1,1 млрд. евро на белгийски консорциум в производство на литиево-йонни батерии за електромобили, с която се разкриват 1000 работни места. Такава инвестиция е ключова, за да може икономиката ни да расте, заяви Богданов.

Нашата политика е да привличаме такъв тип инвеститори. Държавата ще подпомогне не само този проект, а и всеки инвеститор, който иска да се развива в страната ни. Крайно време е България да е един достоен партньор на тези проекти. Няма как нещата да се случват от самосебе си. Доскоро България не предлагаше нищо адекватно на тези инвеститори от гледна точка на подкрепа, посочи икономическият министър.

Попитан с какво страната ни привлича чужестранните инвеститори, той каза: "В момента българската икономика е една от най-бързорастящите в Европа. Отчитаме рекорден ръст на чуждестранните инвестиции за последните 15 г."

Голям инвеститор стъпва на българския пазар, ще се открият минимум 1 000 работни места

Нашата икономика се променя, вече не сме място за нископлатена работна ръка. Ние сме оптимисти да продължим този процес, коментира Богдан Богданов.

Той отбеляза, че "Лукойл" е стратегически актив и критична инфраструктура за българската държава.

Ние трябва да направим всичко възмжоно този актив да съществува, хората да си запазят работните места и да имаме достатъчно горива на възможно най-ниските цени. Затова държавата трябва да има роля при продажбата на компанията, заяви министърът на икономиката и индустрията.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1406 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2023.12.12 | 22:22

4
Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може:----->> mub.me/bioex

2023.12.12 | 21:32

3
СЛАВА НА РУСИЯ! СЛАВА НА ПОБЕДИТЕЛИТЕ!
Цв

2023.12.12 | 21:08

2
Място на никаква работна ръка сме. Няма, йок! Само пенсионери!
ВЕЧЕ НЯМА

2023.12.12 | 20:11

1
РАБОТНА РЪКА :)

Добави коментар

Водещи новини