Рибарски за сроковете и решенията за дерогация на руски петрол

  • 08 декември 2023 11:40

  • 724
  • 0
Рибарски за сроковете и решенията за дерогация на руски петрол
© Булфото (архив)

Дерогацията ще отпадне от 1 март. Това е проектът, който се готвим да внесем. А износът на нефтопродукти ще спре от 1 януари. Там има специфики относно продуктите, за които ще се забрани износът”. Това заяви депутатът Радослав Рибарски от ПП-ДБ.

Той поясни, че има много продукти, които представляват екологичен риск да остават в страната.

„Именно това е нещо, което трябва да се прецизира в бъдещия законопроект - тези продукти да не остават в страната, защото представляват и някаква екологична опасност”, заяви депутатът.

Той уточни, че до 1 март ще се направи пълен опис на такъв тип продукти, които в момента са на склад.

Цената на бензина вълнува хората, а не дерогацията

„Тези продукти ще могат да се изнасят в следващите месеци от страната, така че да не остават в България. Това са нискооктанови бензини и с други отпадни продукти от процеса”, заяви Рибарски.

„Рискът е такъв тип продукти, които са отпадни, да останат в България и след време ще трябва да се взима решение как да се справяме с тези продукти, които не могат да бъдат потребявани в Европейския съюз, а пък представляват и екологична опасност”, обясни депутатът.

По отношение на подписката на журналистите за промяна на условията на работа в парламента, Рибарски каза, че въпросът ще бъде обсъден в тяхната парламентарна група и биха подкрепили журналистите да имат достъп до депутатите.

ПП-ДБ, ГЕРБ и ДПС се разбраха за дерогацията

„Не мисля, че някой се крие в момента от журналистите”, каза Рибарски.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
724 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини