Заведенията: Нови скандални предложения от Асен Василев за промени в данъчните закони

  • 29 ноември 2023 11:04

  • 1602
  • 5
Заведенията: Нови скандални предложения от Асен Василев за промени в данъчните закони
© Булфото (архив)

През изминалата седмица в пленарна зала бяха гласувани на първо четене предложения за промени в данъчните закони, се съобщава в позиция на СЗБ и БАЗ. 

В тях,  в последния момент се появи текст,  плод на необяснимата агресия на финансовия министър към ресторантьорите, в който всички фирми, опериращи в сектор туризъм, трябва задължително да работят с одобрен от НАП СУПТО-софтуер. Точно така! Това, което преди години, след огромни скандали и вследствие на протести, беше отстранено като ангажимент и тежест за целия бизнес в България, сега се опитва тихомълком да се приеме само за ресторантьорския бранш.

Ричард Алибегов: Не е имало среща на МФ и браншовите организации, искаме анализ на мерките

СЗБ и БАЗ остро осъждаме направените поправки и допълнения, касаещи нашия бранш. Сред тях са и вече широко коментираните идеи за неплащане на сметка при неиздаване на касов бон, данък върху бакшиша и изплащането на заплати на служителите само по банков път. Аргументите срещу тях бяха изложени неведнъж и не само от наши представители, а и от безброй много икономически и финансови специалисти. Въпреки всичко и след всички критики относно по-горните предложения, текстовете на Асен Василев не бяха изтеглени - напротив - появи се още едно безумно предложение.

Заведения и хотели във Велико Търново се подготвят за силен туристически сезон

Използваме случая, за да напомним отново, че заведенията, членуващи в нашите организации, се обявяват и подкрепят всяко едно предложение, което би довело до цялостно изсветляване на бизнеса в България, както и до елиминиране на нелоялната конкуренция. Както и преди сме казвали, обаче, всички нововъведения и промени, на първо място, трябва да бъдат коментирани с представителите на засегнатите сектори. Вярваме, че решения се намират с диалог, а не с агресивни промени в последния момент. Все пак вярваме, че разумът ще надделее ...

Последвайте канала на

Радина Лазарова
1602 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2023.11.29 | 11:51

4
той чорапогащникът мрази всички българи, не само ресторантьорите, защото сме патриархално общество, защитаващо християнските и семейните ценности и не търпим да ни се налагат евроджендърските извращения!
Бояджията

2023.11.29 | 11:44

3
Няма ли място в психиатрията за това същество хм

2023.11.29 | 11:14

2
Кръчмарите : подкрепяме всяко решение за изсветляване на бизнеса освен това (коетп реално ще изсветли бизнеса)

2023.11.29 | 11:14

1
Знаете ли, че 74% от заседналите хора развиват хемороиди и те също могат да бъдат причинени от бременност, затлъстяване и генетика. Малко се говори за това, но на практика е масово заболяване, но има решение.-----> mub.me/hemoferon

Добави коментар

Водещи новини