Данъчни закони и бюджет: Експерти с коментар

  • 27 ноември 2023 11:25

  • 284
  • 0
Данъчни закони и бюджет: Експерти с коментар
©
Слушай новината Слушай новината

България, Словакия и Унгария са страните с най-разхлабената фискална политика. Това, което "Стандарт енд пуърс" отбеляват, за по-добрия кредитен рейтинг, е, че вярват в стабилността на правителството. Тоест, че то ще се задържи и ще има яснота по отношение на големите параметри на фискалната политика. Това каза в предаването „Твоят ден” по NOVA NEWS икономистът Руслан Стефанов. 

По думите му е проблем, че в бюджета дефицитът не е бил съкратен. Не е ясно защо трябва да имаме толкова голяма Капиталова програма, която през последните години не можем да изпълним. По никакъв начин не се подобрява ефективността на разходите”, каза Стефанов.

Според Владимир Сиркаров това, което се вижда в доклада на "Стандарт енд пуърс" се вижда и в думите на Асен Василев. 

„Със сигурност декларативно имаме сериозна политическа подкрепа за влизането в еврозоната”, каза Сиркаров. 

Владислав Горанов: Ако не сме прецизни, може пак да се отложи влизането ни в еврозоната

Според него с дефицитите  в бюджета трябва да се внимава.  „Капиталовите разходи добавят по-сериозна стойност в икономиката в сравнение с чистите социални трансфери.  Големите проекти, свързани с изграждане на пътища , на ВиК инфраструктура са от ключово значение за икономическия растеж. Важно е парите да се харчат прозрачно и възможно най-ефективно”, каза икономистът. По думите ми бюджетът трябва да е структуриран така, че в него да се виждат реформи и да е възможно най-фискално консервативен.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
284 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини