„Черен петък” в големите търговски центрове

  • 24 ноември 2023 12:40

  • 200
  • 0
„Черен петък” в големите търговски центрове
© Булфото (архив)
Слушай новината Слушай новината

По традиция, последният петък на ноември, известен като „Черен петък”, предлага изкусителни оферти и сериозни отстъпки, а на места намаленията достигат 50% за различните стоки.

Денят на големите намаления стартира, а с него традиционно започнаха да се заформят и първите опашки в магазините. В обедните часове големите столични търговски центрове са пълни с клиенти.  

Въпреки еуфорията от пазаруването, не бива да подценяваме фалшивите и измамни оферти, особено онлайн. Едно от всеки 10 предложения, сочат проверки на Комисията за защита на потребителите, се оказва нелоялно.

Очаква се близо 2/3 от българите да се включат в голямото пазаруване. Експертите съобщават, че търговците са длъжни да посочват най-ниска цена в период от 30 дни.

"Черният петък" е тук!

От Европейския потребителски център съветват стриктно да проверяваме кой е търговецът, какво купуваме, както и какво е намалението, като сравним цените на съответния артикул и в други магазини или пък онлайн.

При съмнение за нарушение, потребителите следва да сигнализират Комисията за защита на потребителите, а заради големите намаления традиционно около големите търговски обекти се очакват и задръствания.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
200 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини