НСИ: Строителството в България е със спад от 0,5% на годишна основа

  • 10 октомври 2023 14:06

  • 683
  • 1
НСИ: Строителството в България е със спад от 0,5% на годишна основа
© Novini.bg/ Canva

През август 2023 г. индексът на продукцията в сектор "Строителство" се повишава с 0,3 на сто спрямо юли. Данните са предварителни и сезонно изгладени, съобщава Националният статистически институт (НСИ).

Календарно изгладените данни показват намаление от 0,5 на сто на строителната продукция в сравнение със същия месец на 2022 година.

На месечна база НСИ отчита увеличение при сградното строителство с 0,5 на сто, а продукцията от гражданското/инженерното строителство е без промяна.

Понижението на календарно изгладения индекс на строителната продукция на годишна база се определя от отрицателния темп при гражданското/инженерното строителство с регистрирано намаление от 3,6 на сто, докато при сградното строителство се наблюдава увеличение с 1,9 на сто.

ОББ: България извън стагфлационния сценарий на нисък растеж и висока инфлация

Последвайте канала на

Радина Лазарова
683 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.10.10 | 19:04

1
Уникално лекарство, което взриви интернет: то е многократно по-хладно от ви.агра и е напълно безопасно на всяка възраст. С него ще имате силна и дълга ер.екция, много спе.рма и повишена издръжливост и тестостерон. Прочетете го сами------> mub.me/medik

Добави коментар

Водещи новини