Министър Богданов: Защитихме националния интерес и спряхме неефективния начин на управление на Пловдивския панаир

  • 03 август 2023 13:42

  • 586
  • 1
Министър Богданов: Защитихме националния интерес и спряхме неефективния начин на управление на Пловдивския панаир
© Министерство на икономиката

„Успяхме да защитим националния интерес и да спрем неефективния начин на управление на Пловдивския панаир“.

Това каза министърът на икономиката и индустрията Богдан Богданов на брифинг в Министерския съвет относно актуалните теми, залегнали в управленската програма на правителството. Той бе категоричен, че са предприети действия за спиране на вписването на апорта на акциите от Пловдивския панаир от страна на Община Варна към „Пълдин туринвест“. По думите на министър Богданов в управлението на Панаира е имало дълъг период на бездействие, през който са генерирани загуби за над 100 млн. лв.

„Ще разработим ясна оздравителна програма, по която да бъде възроден потенциалът на дружеството и да продължи неговото функциониране по предназначение“, каза още Богдан Богданов. По думите на икономическия министър повече от 100 години Пловдивският панаир е бил вратата за българската индустрия към света. Затова е изключително важно запазването на тази структура, която през годините е събирала между 70 и 100 хиляди души и стотици компании. 

Премиерът Денков и петима министри с брифинг в МС утре

По отношение на ремонтите на язовирите икономическият министърът заяви, че са предприети спешни мерки по отношение на съоръженията с най-висок потенциален риск, така че да бъде гарантирана безопасността на хората. Богданов коментира, че отпуснатите 500 млн. лв. от Министерския съвет за ремонт на язовирите са изразходвани и сегашният бюджет е изчерпан, което означава, че ще бъдат търсени допълнителни средства.

„Ще направим анализ на язовирите и ще приоритизираме работата по тези, които имат нужда от належащ ремонт“, каза икономическият министър. Той допълни, че всички извършени строителни дейности по съоръженията са били незаконни и за тях ще бъде предложен механизъм, чрез който те да бъдат узаконени. Министър Богданов напомни и за проблемите с нецелесъобразното разходване на средства, отпуснати за ремонти на язовирите, в частност за водопровода за Перник и за закупените специализирани дронове, които четири години след заплащането им без обществена поръчка не са пристигнали в България.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
586 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Ха, ха, ха

2023.08.03 | 14:54

1
Смешен соросоиден сайт

Добави коментар

Водещи новини