Кузман Илиев: Бюджетът за 2024 г. трябва да е без дефицит

  • 26 юли 2023 17:59

  • 611
  • 0
Кузман Илиев: Бюджетът за 2024 г. трябва да е без дефицит
© бТВ
Слушай новината Слушай новината

Нашите партньори биха ни ръкопляскали, ако вкарваме повече разум и дори нямаме дефицит. За 2024 г. не трябва да има дефицит, в бюджета защото икономиката се забавя. Това каза в интервю за "Лице в лице" Кузман Илиев.

"Няма как бизнесът да работи под страх. Няма как контролни органи да всяват страх и правят проверки на хора, за които и без това сезонът е изключително труден. Не е това подходът. Ако са в безумна ситуация на несигурност, растежът няма да е 1,8 на 100. Тогава дефицитът ще нарасне, а партньорите ни ще се ядосат", коментира още той. 

Той приветства политиката на Асен Василев да не се вдигат панически данъци. "Това е добър знак към българския бизнес", смята Кузман Илиев.

Венко Сабрутев (ПП-ДБ): На бюджетна комисия се случи пълна лудост, ГЕРБ да обяснят

"Днес министър-председателят си позволои да поучава депутаите, да казва къде е сбъркала бюджетната коимисия. Откога връщаме лентата назад и Министерски съвет управлява парламента? Днес за мен бе сложен край на бюджетната комисия/ Ако съм на мястото на Йордан Цонев, бих си подал оставката. Нямаме мнозинство, което да стъпи на здрава основа. Тези 3% дефицит са фиксация", коментира от своя страна Любомир Каримански. 

Според него, бюджетът е неизпълним. "Застрашен е целият държавен бюджет. С тези приходи, при толкова намален внос и още по-намален износ, а и стокообмен, няма как да разчитаме, че приходната част ще бъде изпълнена", добави той. 

Последвайте канала на

Теодора Павлова
611 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини