КЕВР определя цената на газа за юли

  • 01 юли 2023 06:12

  • 2286
  • 0
КЕВР определя цената на газа за юли
© Pixabay

Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) ще реши на закрито заседание днес каква да бъде цената на природния газ за месеца, по която "Булгаргаз" да продава природен газ на крайните снабдители и на лица, на които е издадена лицензия за производство и пренос на топлинна енергия.

Очаква се около 8% по-ниска цена на природния газ за юли спрямо тази от юни, каза изпълнителният директор на "Булгаргаз" Деница ЗлатеваДеница Златева Деница Златева е служебен заместник министър-председател по подготовката на българското по време на откритото заседание за обсъждане на доклада на обществения доставчик, което се проведе на 28 юни.

Природният газ ще поевтинее с около 8% през юли

КЕВР утвърди цена на природния газ за миналия месец от 65,82 лева за мегаватчас, без цени за достъп, пренос, акциз и ДДС, докато изпълнителният директор на "Булгаргаз" каза по време на откритото заседание, че ако тогава трябваше да се подаде заявление за цена на природния газ, тя щеше да бъде в порядъка на 60,50 лева за мегаватчас.

Тя поясни, че окончателното заявление за цената на природния газ за юли "Булгаргаз" ще подаде днес до 9:30 часа.

Окончателно решение каква да бъде цената на природния газ за следващия месец регулаторът ще вземе на закрито заседание днес от 15:00 часа, информира тогава председателят на Комисията Иван ИвановИван ИвановИван Иванов е роден през 1975 в гр. Шумен, завършва средно образование в гр. Шумен в ГПЧЕ „Никола Й..

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
2286 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини