Министър Богдан Богданов: Военните ни заводи работят на пълни обороти

  • 21 юни 2023 19:43

  • 1101
  • 0
Министър Богдан Богданов: Военните ни заводи работят на пълни обороти
© Булфото (архив)

"Въпросът какъв капацитет може да бъде освободен във военните заводи в България и в какви срокове зависи много и от продукцията, която се цели да бъде произвеждана", това обясни пред журналисти министърът на икономиката и индустрията Богдан Богданов Богдан Богданов През 2022 г. Богдан Богданов е назначен за изпълнителен директор на Българската агенция за, предаде БТА.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 13601

Той и министърът на отбраната Тодор ТагаревТодор ТагаревТодор Тагарев е служебен министър на отбраната от 12 март до 29 май 2013 г. На 6 юни 2023 г. е избран за бяха изслушани в парламентарната комисия по отбрана относно решението на Народното събрание от 9 декември м.г. за предоставяне на въоръжение на Украйна, както и за решението на Министерския съвет от 17 март т.г. да възложи на "Държавна консолидационна компания" ЕАД да възложи на „Вазовски машиностроителни заводи” ЕАД (ВМЗ) обновяването на съхранявани във въоръжените сили военновременни запаси, представляващи боеприпаси.

Тагарев ще си говори с президента "когато го покани", потвърди, че изпращаме военна помощ за Украйна

Заседанието на комисията беше закрито.

По думите на Богданов в момента военните заводи в България работят на пълни обороти.


Министър Богданов обясни, че към момента България не е напълно готова да произвежда 155-милиметрови снаряди. "Нашата цел е българските предприятия да могат да произвеждат оборудване по натовски стандарт", добави той.

"Като тук не е изцяло правилно да казваме натовски стандарт. Ние и в момента можем да произвеждаме оборудване по натовски стандарт. Тук говорим за специфично оборудване, което ще се цели да се купи в Европа", обясни министърът.

 

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1101 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини